Voor UNIS Flyers breekt een weekend van de waarheid aan. Want het team van hoofdcoach Mike Nason speelt de laatste reguliere wedstrijden in de bekercompetitie. Daarna wordt de stand opgemaakt om zodoende de halve finale wedstrijden van de bekercompetitie vast te stellen. Vanavond (20.30 uur) speelt UNIS Flyers in Den Haag. Zaterdagavond komt Snackpoint Eaters Limburg naar Thialf. Wil je hier bij zijn? Bestel dan nu je tickets!

Vorig weekend boekte UNIS Flyers twee winstpartijen op Zoetermeer Panters. In Thialf werd met 5-0 gewonnen. Een dag later met 7-3 in Zoetermeer. Mike Nason blikt met tevreden terug op die duels, al zag hij ook verbeterpunten. ,,De wedstrijd in Thialf begonnen we heel goed, maar we zakten daarna ver terug. We hebben de wedstrijd niet uitgespeeld zoals we voor ogen hebben. Maar we waren wel blij met Martijn (Oosterwijk, red.) zijn shutout. De tweede wedstrijd waren we niet zo goed. Als je de highlights van de wedstrijd terugkijkt, dan ziet het er best leuk uit. Maar de wedstrijd was van een minder hoog niveau. We moeten soms wat simpeler spelen, maar dat is niet gemakkelijk.”

Puzzelen

In de wedstrijden tegen Zoetermeer ontbraken een aantal spelers in de selectie. Vooral defensief was het puzzelen voor de technische staf. ,,Dat maakt het wel lastig,” beaamt Nason. ,,We misten wat kwaliteit om de puck goed in het aanvalsvak te brengen.” Of zijn selectie komend weekend weer compleet is, weet Nason nog niet. ,,We moeten ook voorzichtig zijn om spelers niet te snel te brengen.”

De Uithof

Vanavond treedt UNIS Flyers aan tegen UltimAir Hijs Hokij in De Uithof. Twee weken terug speelde UNIS Flyers ook al tegen Den Haag in Thialf. ,,Vooral onze tweede en derde periode waren goed,” kijkt Nason terug naar die wedstrijd. ,,Den Haag speelt thuis heel sterk. We moeten vanaf het begin gefocust zijn. Als we niet goed starten, lopen we achter de feiten aan. Het is dus belangrijk om die eerste periode goed door te komen. Want als je dat niet doet, dan loop je het risico om de hele wedstrijd achter de feiten aan te lopen. We moeten ons goed beseffen dat het een heel belangrijke wedstrijd is.”

Zaterdagavond: Thialf!

Voor de rangschikking in de bekercompetitie is ook de ontmoeting met Snackpoint Eaters Limburg van groot belang. ,,Afhankelijk van de uitslag van vrijdag tegen Den Haag, wordt dit een belangrijke wedstrijd. Ook een lastige wedstrijd. Geleen is een goed team en hebben verschillende jongens met veel dreiging en die een goal kunnen scoren. Het wordt lastig, maar het moet ook leuk zijn. Hopelijk kunnen we ons succes doorzetten met een positieve mindset,” besluit Nason.

Tickets

Wil jij erbij zijn als UNIS Flyers het opneemt tegen Snackpoint Eaters Limburg? Wedstrijd is zaterdagavond om 20.00 uur! Bestel hier alvast je tickets!

Coronamaatregelen

Alleen in combinatie met jouw coronatoegangsbewijs (in de coronacheck app of geprint via www.coronacheck.nl) en een geldig ID-bewijs is het vanwege geldende maatregelen mogelijk om de (thuis)wedstrijden te bezoeken. Daarnaast blijft het advies om bij klachten thuis te blijven.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht