Na twee seizoen bij UNIS Flyers gaat Eef Gerritsen terug waar ijshockey voor hem begon. De 22-jarige aanvaller maakt de overstap naar Nijmegen Devils. Eef is een gewaardeerde, hardwerkende aanvaller die komend seizoen Nijmegen Devils gaat helpen om de club weer verder op te bouwen.

Eef vindt het jammer dat hij UNIS Flyers achter zich laat, maar heeft ook veel zin in zijn nieuwe avontuur in Nijmegen. ,,Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad bij UNIS Flyers. Maar de uitdaging die in Nijmegen ligt, vind ik erg leuk. Het plan wat ze daar hebben, spreekt mij aan,” vertelt Eef.

Hij gaat werken in de schaatsshop van zijn ouders in Triavium, gaat jeugd trainingen geven en spelen in het eerste team van Nijmegen Devils. ,,De combinatie van mijn werk, het geven van trainingen en spelen bij Nijmegen Devils vind ik leuk. We gaan bezig met het opnieuw opzetten van de organisatie. Ook sportief gezien was het vorig seizoen niet goed. We gaan met z’n allen bezig om dat te verbeteren.”

Eef wordt in Nijmegen nauw betrokken bij de jeugdafdeling. ,,Doordat ik in de schaatsshop van mijn ouders ga werken, weet ik goed wat jonge spelers nodig hebben aan materialen en schaatsen. Ik kan ze daarin goed adviseren. Die combinatie met het geven van trainingen aan de jonge spelers vind ik heel mooi.”

Eef Gerritsen (c) Fanfoto.nl

Eef Gerritsen (c) Fanfoto.nl

Met z’n overstap naar Nijmegen Devils laat hij zijn periode bij UNIS Flyers achter zich. ,,Met UNIS Flyers hadden we ieder seizoen een topteam in de BeNe-League. Ik heb heel mooie dingen meegemaakt in Heerenveen en heel veel geleerd. Vooral het seizoen waarin we kampioen van de BeNe-League werden was heel gaaf. Daarnaast hebben we alle finales gespeeld, dat was ook heel vet om mee te maken. En het spelen in een vol Thialf, dat was fantastisch.”

Bij Nijmegen Devils gaat Eef op een niveau lager spelen in de Eredivisie. ,,Er komen meerdere jongens terug naar Nijmegen. We hopen een goed team op te bouwen dat komend seizoen goed in de Eredivisie kan meedraaien. Wie weet wat de toekomst dan gaat brengen.”

Met een goed gevoel blikt Eef terug op zijn periode bij UNIS Flyers. ,,Het is mij heel goed bevallen. Alles is goed geregeld bij UNIS Flyers en Thialf is een fijne hal om in te spelen. Er komt veel publiek naar de wedstrijden kijken en dat geeft ook een fijn gevoel. Bij Flyers hadden we een leuke groep spelers, dat ga ik zeker missen.”

UNIS Flyers wenst Eef veel succes en plezier bij Nijmegen Devils en bedankt voor al jouw inzet!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht