UNIS Flyers kijkt met een slecht gevoel terug op het afgelopen weekend. Beide wedstrijden werden verloren. Zaterdag was in Thialf Geleen met 4-5 te sterk. Gisteravond ging UNIS Flyers hard onderuit in België. HYC Herentals was met 7-0 veel te sterk.

Leeg Thialf
In een surrealistisch Thialf speelden UNIS Flyers en Geleen Eaters zaterdagavond. Door de overheidsmaatregelen waren er geen fans aanwezig in het stadion. Met Riku Pitkänen in de gelederen begon UNIS Flyers sterk en kwam het door Nikkilä snel op voorsprong. Echter dat was van korte duur want 9 seconden later maakte Geleen gelijk. In een doelpuntrijke eerste periode was het vervolgens stuivertje wisselen. UNIS Flyers kwam op voorsprong en Geleen maakte gelijk. Beide ploegen gingen rusten met een 3-3 tussenstand. In de tweede periode kwam UNIS Flyers wederom op voorsprong door Pitkänen. In lijn met de eerste periode kwam Geleen andermaal op gelijke hoogte. Rudzitis scoorde op de powerplay de 4-4. Uiteindelijk kwam de beslissing in de derde periode. Shorthanded schaatste Van Hulten goed op en schoot met een hard schot de game winning goal binnen. Hierdoor ging Eaters Geleen met een 4-5 overwinning terug naar het zuiden.

Herentals
Een dag later kwam UNIS Flyers opnieuw in actie. In Herentals kwam de ploeg na 2 minuten al snel op een achterstand door een goal van De Ceuster. In de eerste periode waren beide ploegen verder aan elkaar gewaagd. In zowel de tweede als de derde periode liet Herentals zien dat ze een maatje te groot waren voor UNIS Flyers dit weekend. De Belgen scoorden in beide periodes drie keer en zetten daarmee een eindstand van 7-0 neer. Door de dubbele nederlaag staat UNIS Flyers op dit moment op een zesde plaats op de ranglijst.

Komende zaterdag ontmoeten UNIS Flyers en HYC Herentals elkaar opnieuw. In Thialf begint de wedstrijd om 20.00 uur.

Foto: Margo Mulder

 

Deel dit bericht