De slotavond van UNIS Flyers werd druk bezocht door fans en sponsoren van UNIS Flyers. In Hotel-Restaurant Heidehof kwam het team van UNIS Flyers met trots de gewonnen cup van de BeNe-League brengen. Daarna was het woord aan voorzitter Henk Hoekstra, gevolgd door de speler-awards en tot slot de shirtveiling. 

Voorzitter Henk Hoekstra refereerde in zijn welkomstwoord aan het turbulente seizoen, wat prachtig werd beëindigd door het winnen van de BeNe-League. Het was de tweede keer in de clubhistorie (na 2017) dat UNIS Flyers deze prijs pakte. Daarna was er een speciaal dankwoord aan goalie Jeff Honebeeke. De 32-jarige doelman van UNIS Flyers moet helaas noodgedwongen zijn schaatsen aan de wilgen hangen. UNIS Flyers dankt hem voor zijn fantastische inzet voor de club! Ook Simon Heinsius werd in het zonnetje gezet. Simon is al sinds 1978 actief bij UNIS Flyers, en komt al sinds 1967 bij de club. De afgelopen dertien jaar is Simon betrokken in de begeleiding bij het eerste team. Voor al zijn inzet en energie voor UNIS Flyers is Simon benoemd tot Lid van Verdienste van UNIS Flyers en kreeg hij een oorkonde en een speld van voorzitter Henk Hoekstra.

Speler-awards

Na elk seizoen worden de speler-awards uitgereikt. De volgende spelers vielen in de prijzen:

Jack de Heer award – Topscorer team: deze prijs ging naar Roope Nikkilä. In 26 BeNe-League wedstrijden kwam de Finse topschutter tot 50 punten (28 goals, 22 assists).

Jan Osinga award – Best defense: De prijs voor best defense van afgelopen seizoen ging naar captain Trevor Hunt. Coach Mike Nason over deze keuze: ,,Hij is de leider van ons team. Trevor brengt exceptionele leiderschapskwaliteiten in de groep, zowel op als buiten het ijs. Buiten het ijs is hij een groot voorbeeld voor alle spelers, zowel jong als oud. Op het ijs is Trevor een belangrijk onderdeel van onze defensieve kwaliteit. Hij speelt iedere wedstrijd veel minuten en het team kan op hem rekenen, of het 5-op-5 is, powerplay of penaltykill. En daarnaast heeft hij gescoord of assist gegeven in al onze overtime-overwinningen.”

Best allround forward: Deze prijs ging naar Riku Pitkänen. Coach Mike Nason legt uit waarom. ,,Om een balans te vinden tussen aanval en verdediging is vaak een uitdaging voor een forward. Riku heeft bewezen dat hij verantwoordelijk is en effectief in alle drie zones. Hij brengt een grote mate van ervaring en spelslimheid in ons team. Riku is een belangrijk onderdeel van onze powerplay en penaltykill, maar je kunt ook op hem rekenen om belangrijke face-offs te winnen op cruciale momenten in de wedstrijd.”

Henk de Boer award – Most improved Dutch player: De prijs voor de meest ontwikkelde Nederlandse speler gaat dit keer naar Frits Doop. Namens de technische staf vertelt coach Mike Nason: ,,Frits zette een grote stap in zijn toegenomen verantwoordelijkheid dit seizoen. Frits zijn drive en mentaliteit zijn ongekend. Voor een jonge speler legt Frits veel volwassenheid in zijn spel. Ik vond het fantastisch om Frits zijn ontwikkeling dit seizoen te zien, en ik kijk er naar uit om die ontwikkeling de komende seizoenen verder te zien groeien.”

Larry van Wieren award – Most valuable player: Door het team is deze prijs uitgereikt aan Roope Nikkilä, die dit seizoen wordt gezien als meest waardevolle speler van  UNIS Flyers.

Hardest working player: Ook deze prijs is gekozen door het team. De prijs voor de hardstwerkende speler van dit seizoen gaat naar alternate captain Jasper Nordemann.

Most popular player: Door de fans van UNIS Flyers wordt de meest populaire speler van het seizoen gekozen. Via een stemming uitgezet door Supporters Vereniging UNIS Flyers mocht Roope Nikkilä voor de derde keer het podium beklimmen. Hij is gekozen door de fans van UNIS Flyers tot meest populaire speler van dit seizoen!

Bedankt!

Fans, sponsoren en alle betrokkenen bij UNIS Flyers: ontzettend veel dank voor afgelopen seizoen! Het was geen gemakkelijk seizoen waarin we met Covid19 te maken hadden, waardoor we veel wedstrijden zonder publiek moesten spelen. Desondanks hebben we het seizoen kunnen voltooien met een prachtige prijs als besluit: het kampioenschap van de BeNe-League. Nogmaals onze grote dank en tot volgend seizoen!

Foto: Supporters Vereniging UNIS Flyers

Deel dit bericht