UNIS Flyers kan komend seizoen weer rekenen op de diensten van Dennis Sikma. De 24-jarige geboren Heerenvener speelt zijn hele carrière al bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. De aanvaller vond afgelopen seizoen 3 keer het net en gaf 2 assists.

De aanvaller begint aan zijn achtste seizoen in het shirt van UNIS Flyers. In al die jaren is er wel het één en ander veranderd, geeft Dennis aan. ,,In mijn eerste jaar bestond het team vooral uit in Heerenveen opgeleide jongens, met een paar Nederlandse spelers van buitenaf. Nu komen er juist veel Nederlanders van buitenaf.” Ook is het team een stuk jonger dan toen ik er voor het eerst bij kwam. Dat geeft een wat andere dynamiek in de kleedkamer.”

Meedoen om de prijzen

In de 8 jaar is de competitie qua aantal teams afgenomen. Qua teams komt het in niveau juist weer dichterbij elkaar te liggen. Al is het moeilijk te zeggen waar het team, mede door veranderingen in de competitie, staat ten opzichte van andere teams, vindt Dennis. ,,Het stoppen van spelers zoals Trevor Hunt is een gemis voor het team. Toch vind ik dat een club als UNIS Flyers altijd voor de prijzen moet gaan. Dat is het doel”

Over zijn eigen doelen is de aanvaller duidelijk. ,,Belangrijk zijn voor het team op de penalty kill en mijn spel met de puck verder ontwikkelen.” Ook op persoonlijk vlak ligt een uitdaging te wachten: ,,Ik ben nu op zoek naar een baan.” Dennis studeerde afgelopen weken af aan de Rijksuniversiteit Groningen (MSc Econometrics, Operations Research and Actuarial Studies).

Speelschema

Het volledige competitieprogramma van de BeNe League voor het seizoen 2023/’24 werd afgelopen donderdag bekend. UNIS Flyers begint het reguliere seizoen op zaterdag 30 september met een thuiswedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks. Het volledige speelschema vind je hier.

Deel dit bericht