Aanvaller Dennis Sikma heeft zijn contract bij UNIS Flyers met één seizoen verlengd. De forward is pas 20 jaar, maar begint al aan zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht van UNIS Flyers. Goalie Jeff Honebeeke stopt tijdelijk met competitie ijshockey. 

Leuke groep

In het afgelopen seizoen maakte Dennis in 45 wedstrijden zijn opwachting, waarin hij twee goals maakt een twee keer een assist afleverde. Hij kijkt uit naar opnieuw een seizoen bij UNIS Flyers. ,,We hebben een leuke groep jongens, daarnaast speel ik al mijn hele leven bij Flyers. Verder studeer ik Econometrics and Operations Research aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Dus alles bij elkaar opgeteld is dit voor mij een goede combinatie,” vertelt Dennis.

Nederlands team

Afgelopen seizoen heeft Dennis Sikma goede stappen gezet, wat onder andere leidde aan zijn deelname op het WK U20 en het senioren WK met het Nederlandse team. ,,Afgelopen seizoen heb ik me verder ontwikkeld en bij UNIS Flyers hoop ik deze lijn door te trekken in het volgende seizoen,” vertelt Sikma. ,,Voor het nationale team U20 was ik afgelopen seizoen voor de tweede keer geselecteerd. Ik heb veel speelminuten gemaakt op het WK en alle special units gespeeld. Uiteindelijk pakten we brons. Ook kreeg ik geheel onverwacht een uitnodiging voor de voorselectie van de bondscoach en mocht ik mee naar het WK in Tallinn, Estland. Het was een geweldige ervaring en smaakt zeker naar meer.”

Voor het komende seizoen is Dennis helder over zijn verwachtingen. ,,Volgend seizoen wil ik zoveel mogelijk prijzen pakken met UNIS Flyers en een betere ijshockeyer worden.”

Time-out voor Honebeeke

Goalie Jeff Honebeeke maakt komend seizoen niet deel uit van de selectie. Hij verwacht komend seizoen de combinatie topijshockey met zijn privé- en werkleven te lastig zal zijn en last daarom een tijdelijke pauze in. De afgelopen twee seizoenen droeg Honebeeke het shirt van UNIS Flyers en behaalde meerdere shut-outs. UNIS Flyers betreurt maar respecteert de beslissing van Honebeeke en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière. Later vandaag om 12:00 uur volgt een uitgebreider interview met de populaire goalie op unisflyers.nl.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Kom jij Dennis volgend seizoen aanmoedigen in Thialf? Voor € 160 kun je volgend seizoen de wedstrijden van UNIS Flyers bezoeken in Thialf. Voor jeugd tot en met 17 jaar is een seizoenkaart € 70. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier om een seizoenkaart te bestellen.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht