Het laatste kampioenschap van het seizoen is aangebroken: de playoffs voor het kampioenschap van de BeNe-League. UNIS Flyers treft in de kwartfinale Bulldogs Liège. Een geduchte tegenstander, want vorig seizoen was dit affiche nog de finale.

Zaterdagavond speelt UNIS Flyers de eerste uitwedstrijd in Luik (20.30 uur). Zondagavond om 19.00 uur is de tweede wedstrijd in Thialf. Het gaat om een best-of-three serie. Coach Mike Nason kijkt uit naar de playoffs. ,,Ons spel is in de afgelopen weken steeds beter geworden. Dat geeft de groep ook vertrouwen. Als coach kun je ze dat wel vertellen, maar ze moeten dat zelf ervaren. Het winnen van het Nederlands Kampioenschap afgelopen weekend, helpt daar zeker bij.”

Na het winnen van het Nederlands Kampioenschap moet de knop dus snel weer om. ,,Er zijn veel prijzen dit seizoen,” weet Nason. ,,En misschien neemt dat wel een beetje het plezier weg, omdat je niet optimaal kunt genieten van het Nederlands Kampioenschap. De knop moest snel weer om, voor de voorbereiding op de playoffs.”

Komend weekend dus de kwartfinale tegen Bulldogs Liège. ,,Het worden drukke dagen. Volgens mij wordt zaterdag onze zesde uitwedstrijd op rij – de twee uitwedstrijden tegen HYC Herentals meegerekend. We moeten zorgen dat ons energy level hoog blijft. En het is natuurlijk altijd speciaal om tegen Luik te spelen. Elk seizoen treffen we elkaar weer in de playoffs. Het is een goede rivaliteit. Maar ik verwacht weer close games, dat was voorgaande seizoenen ook zo. Dat zal dit keer niet anders zijn,” besluit Nason.

[table “14” not found /]

Tickets

Jij wilt hier bij zijn! Het moment van het jaar dat de prijzen worden verdeeld. De playoffs. De tijd van de mannen met baarden. Steun ons team! Kom naar Thialf en moedig het team aan! Breng je toeters en spandoeken mee! Vraag familie en vrienden om mee te gaan! Tickets kun je alvast kopen via Ticketpoint!

Foto: Fanfoto.nl

 

Deel dit bericht