Komend weekend mag UNIS Flyers twee keer de ijsvloer op. Zaterdagavond ontvangt de ploeg van hoofdcoach Mike Nason Zoetermeer Panters in de Elfstedenhal, face-off om 20.30 uur. Zondagmiddag om 16.00 uur is de ontmoeting met Tilburg Trappers Toekomstteam in Tilburg. Nason is duidelijk in zijn verwachtingen voor komend weekend: ,,Hopelijk hebben zondagavond 6 punten in the pocket.”

Wijzigingen in opstelling

Het verlies in de halve finale van de beker druppelt nog een beetje na in de hoofden van UNIS Flyers. ,,Het was een doel van ons om de bekerfinale te halen,” geeft Nason toe. ,,Dat is niet meer mogelijk. We moeten ons nu gaan focussen op de BeNe-League en het halen van de Final Four, om zo een goed mogelijke uitgangspositie te creëren.”

Na de uitschakeling in de bekercompetitie voer Nason enkele wijzigingen door in de aanvalslijnen van UNIS Flyers. ,,De uitschakeling in de bekercompetitie kwam hard aan in de spelersgroep. Ik wilde de spelers weer op scherp zetten. Frisheid in de lijnen brengen en weer sprankeling in de energie zien. Soms is het dan nodig om enkele wijzigingen door te voeren zodat iedereen weer geprikkeld raakt,” legt Nason uit. Met de gewijzigde lijnen won UNIS Flyers afgelopen weekend met 7-1 van Mechelen Golden Sharks.

,,We moesten weer in het positieve ritme komen,” blikt Nason terug op de wedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks. ,,Goed spelen en goals maken, dat was de opdracht. Ik vind dat we scherper voor de goal moeten zijn. Tegen Mechelen scoorden we vijf keer uit de rebound. Dat is goed. We hebben veel offensieve mogelijkheden. Soms is simpelheid in het aanvalsspel de sleutel tot succes, of moeten we ons juist richten op creativiteit. Die afwisseling is een luxe positie. De komende tijd gaan we werken om onze powerplay weer te laten renderen.”

Komend weekend: twee wedstrijden

Zaterdagavond speelt UNIS Flyers tegen Zoetermeer Panters. ,,Zoetermeer is één van de teams die hoopt op een plek in de play-offs van de BeNe-League aan het einde van het seizoen,” weet Nason. ,,Zoetermeer Panters zet goede resultaten neer. Grote nederlagen leiden ze niet. Het zijn redelijk close games. Ik verwacht dat Zoetermeer snel en hard zal starten. We mogen ze absoluut niet onderschatten. Deze wedstrijden zijn van belang voor de eindrangschikking in de BeNe-League. Punten verspelen in zo’n wedstrijd kan van grote invloed zijn,” is Nason op zijn hoede.

Een dag later reist UNIS Flyers af naar Tilburg, voor een wedstrijd tegen Tilburg Trappers Toekomstteam. ,,Ik denk dat Tilburg met enkele veteranen zullen aantreden omdat die beschikbaar zijn. We mogen niet te gemakkelijk denken over deze wedstrijd. Maar hopelijk hebben we zondagavond 6 punten in the pocket,” aldus Nason.

Wees erbij; kom naar Elfstedenhal!

Wil jij er bij zijn als UNIS Flyers zaterdagavond het strijdtoneel betreedt tegen Zoetermeer Panters? Koop dan je tickets in de voorverkoop via VanPlan (klik hier). De wedstrijd begint 20.30 uur!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht