Maandagochtend ontving UNIS Flyers het bericht dat Karel van der Wal op 80-jarige leeftijd is overleden. Karel was een bekend gezicht in Thialf en sinds de jaren ’80 betrokken bij de club als teammanager en bestuurslid van de supportersvereniging.

Een echte Fries, dat typeert Karel misschien wel het allerbeste. Een man met een kritische blik, maar een hart van goud. Het beste willen voor ‘zijn’ club, met het doel om beter te worden. Hij snapte het spelletje en wist er bovendien veel vanaf. Eigenlijk zoals hij het zelf omschreef: ,,Myn gebrek? IJshockeygek!” In de loop der jaren bouwde Karel in de ijshockeywereld een breed netwerk met agenten op. Onder andere Andrei Levitin, Anton en Andrei Butochnov, Oleg Timchenko en John Gordon kwamen mede dankzij hem naar Thialf.

Na het stoppen met functies binnen de Flyers werd Karel van der Wal uitgeroepen tot erelid. Tijdens thuiswedstrijden was hij altijd te vinden onder het scorebord op de lange zijde bij Oud Oost. Kritisch zijn op het spel, ouwehoeren met de fans, maar bovenal met een biertje in de hand genieten van het ijshockeyspelletje. Hij vond het dan ook erg jammer dat hij, door afnemende gezondheid, wedstrijden afgelopen seizoen niet in het stadion, maar via FlyersLiveTV moest volgen. We verliezen aan Karel een bijzonder, betrokken en bevlogen clubman.

UNIS Flyers is Karel dankbaar voor alles wat hij heeft betekend en wenst zijn familie en vrienden veel sterkte de komende periode.

Karel stelt zijn lichaam beschikbaar voor de wetenschap. Om die reden is er geen uitvaart.

Deel dit bericht