Captain Trevor Hunt heeft zijn contract met UNIS Flyers verlengd. De 35-jarige verdediger gaat zijn vierde seizoen spelen in Heerenveen. 

Trevor Hunt had een sterk seizoen en een belangrijke schakel in de UNIS Flyers organisatie. Dat resulteerde o.a. in het winnen van de beker en het landskampioenschap met het team, maar door COVID-19 eindige het seizoen toch abrupt. ,,Het voelt voor mij nog steeds dat we het seizoen niet op de juiste manier zijn geëindigd. We hebben in mijn optiek twee van de drie doelen gehaald, maar het winnen van de BeNe-League niet,” vertelt Hunt vanuit Canada.

Schaatsen weer aan

De verdediger was t/m eind december afgelopen jaar zich aan het voorbereiden op het seizoen. Daarna verlegde hij de focus naar een baan buiten het ijshockey. Sinds afgelopen maand staat hij weer op het ijs. ,,Ik train inmiddels weer volop. Samen met een groep andere professionals – waaronder zijn broer Garet, die in Roemenië gaat spelen – en talentvolle college spelers sta ik vier keer per week op het ijs. Daarnaast train ik nog in het krachthonk.” In goede vorm keert de aanvoerder terug naar Heerenveen. “Ik kijk er naar uit om weer onder deel te mogen zijn van UNIS Flyers en ben ook erg blij dat mijn Canadese werkgever mij deze kans gunt.”

Open competitie

Na een jaar zonder ijshockey is het voor iedereen afwachten hoe de ploegen en spelers er voorstaan. Ook Hunt is erg benieuwd. ,, Het is een nieuwe, frisse start voor iedereen. Niemand heeft volgens mij op dit moment een idee. Er zijn spelers die gestopt zijn, jonge spelers die er aankomen en bovenal bijna niemand heeft echt geijshockeyd afgelopen jaar.  Het wordt een verrassing. Ik heb er zin in en wil competitief zijn. Tegelijkertijd hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van onze jonge spelers in de selectie komend seizoen.”

Foto: Martin de Jong

 

Deel dit bericht