UNIS Flyers heeft twee oude bekenden terug naar Thialf gehaald. De broers Niek (22) en Pim (17) van der Meulen keren terug bij UNIS Flyers. Niek is een verdediger en komt over van EC Nordhorn in Duitsland, terwijl Pim een aanvaller is en overkomt van Capitals Leeuwarden.

Niek en Pim van der Meulen zijn geboren Groningers en zetten hun eerste stappen met ijshockey bij GIJS Groningen. Vervolgens maakten ze de overstap naar Heerenveen. Niek beleefde zijn doorbrak bij UNIS Flyers in de BeNe-League in het seizoen 2015-2016. Daarna ging hij naar Eindhoven Kemphanen waar hij twee seizoenen speelde in de BeNe-League. Het afgelopen seizoen kwam Niek uit voor EC Nordhorn, uitkomend op het vierde niveau van Duitsland.

Unieke kans

Niek is blij dat hij terugkeert bij UNIS Flyers om verschillende redenen. ,,Ten eerste krijg ik de kans om samen met mijn broertje te spelen. Dat is geweldig en een unieke kans. Daarnaast ga ik een master doen aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam. Dat is goed te combineren met ijshockey in Heerenveen,” vertelt Niek. Momenteel legt hij zijn laatste hand aan zijn scriptie, om zijn HBO-studie Commerciële Economie af te ronden.

Niek deed de afgelopen drie jaar goede ijshockey-ervaring op bij Eindhoven Kemphanen en bij EC Nordhorn in Duitsland. ,,Ik had mooie jaren in Eindhoven. We hadden een jong team en hebben goede prestaties neer gezet. Ik kreeg veel speeltijd en heb me goed ontwikkeld.” Vervolgens ging hij in Duitsland op ijshockey-avontuur. ,,Het was iets nieuws voor me. Ik wist niet wat ik kon verwachten. De ijshockeysport leeft in Duitsland heel erg. Ik speelde op het vierde niveau, maar ook daar zaten veel mensen op de tribune. Het was een mooie ervaring om mee te maken.”

Met zijn terugkeer naar UNIS Flyers wil Niek weer meedoen in de finales, voor de prijzen gaan. ,,Ik ga voorop in de strijd. Ik ben een verdediger, en weet dat UNIS Flyers in de afgelopen seizoenen weinig tegengoals kregen. Ik hoop daar komend seizoen mijn steentje in bij te dragen,” aldus Niek.

Topscorer bij Capitals

Pim is pas 17 jaar, maar maakte vorig seizoen heel bewust de keuze om vanuit het tweede team van Flyers de stap te maken naar Capitals Leeuwarden. In de eerste divisie schoot de jongeling met scherp. In 24 wedstrijden maakte Pim 19 goals en zorgde voor 13 assists. ,,Nu is het tijd voor een stapje hogerop,” vertelt Pim.

Foto: Pim van der Meulen

Coach Mike Nason adviseerde de aanvaller om ervaring op te doen bij de Leeuwarder ijshockeyclub in de eerste divisie. ,,Ik heb veel met Mike gesproken om naar Capitals te gaan. Ik kreeg daar veel speeltijd. Met Capitals hebben we de playoffs gehaald en ben ik topscorer geworden,” zegt Pim.

De verwachtingen van Pim zijn hoog voor komend seizoen. ,,Het wordt natuurlijk wel anders voor mij. UNIS Flyers is een stuk professioneler. Ik hoop veel speelminuten te maken en een goede ontwikkeling neer te zetten,” aldus Pim, die al weet hoe hij deze zomer gaat doorbrengen: ,,Zoveel mogelijk trainen om heel fit aan het seizoen te beginnen.” En een vakantie? ,,Ja, we gaan nog naar Italië,” besluit de jongeling.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Kom jij Niek en Pim volgend seizoen aanmoedigen in Thialf? Voor € 160 kun je volgend seizoen de wedstrijden van UNIS Flyers bezoeken in Thialf. Voor jeugd tot en met 17 jaar is een seizoenkaart € 70. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier om een seizoenkaart te bestellen.

Headerfoto: Eigen foto Niek van der Meulen

Deel dit bericht