In september begon het seizoen voor UNIS Flyers. Na 40 officiële duels begint UNIS Flyers vrijdag aan het laatste deel van het nu al succesvolle seizoen. De play-offs van de BeNe-League staan voor de deur. Het ijshockeyhart van Brent Janssen begint nu echt snel te kloppen. “Dit is de tijd waar het voor ons als ijshockeyers om gaat.”

Het veroveren van het Nederlands kampioenschap was een hoogtepunt voor UNIS Flyers dit seizoen. Desondanks legt de spelersgroep samen met de staf de focus direct op het volgende doel. De kwartfinale van de play-offs begint vrijdag. Aanvaller Brent Janssen kijkt er al naar uit. “Dit is waar het om gaat. We hebben hier het hele seizoen hard voor gewerkt en het thuisvoordeel veroverd. We hebben een goede uitgangspositie en dat moeten we afmaken. Het echte werkt begint nu.”

Baarden

De play-offs maakt in elke speler wat los en de baarden van de spelers zullen gaan groeien. “Het spel zal harder gaan worden. Meer snelheid, meer fysiek spel en minder ruimte op het ijs. Spelers zullen nog eerder een schot gaan blokken. Desperate hockey noemen we dat. Het is voor veel teams de laatste kans om dit seizoen een prijs te behalen”, beschouwt Janssen. Komende weken is dus het moment waar iedereen net dat extra stapje zet.

Domineren in Thialf

In de kwartfinale neemt UNIS Flyers het op tegen Mechelen Golden Sharks. Ondanks dat ze nummer acht van de ranglijst zijn, waakt Janssen voor onderschatting. “Het is een pittige tegenstander, maar wel een team dat wij moeten verslaan. De afgelopen weken hebben ze goed gespeeld met overwinningen op ons en Herentals. Ze hebben weinig kansen nodig, dus we moeten hen niet veel ruimte geven. We hebben het thuisvoordeel en ik verwacht dat we vrijdag gaan domineren in Thialf.”

Tickets

Kom jij Brent aanmoedigen vrijdagavond in Thialf? Om 20.30 uur speelt UNIS Flyers de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de playoffs tegen Mechelen Golden Sharks. Koop je tickets hier via VanPlan. Seizoenkaarthouders hebben overigens op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijden. Check voor de zekerheid ook de huisregels die gelden in Thialf.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht