De BeNe-League eindigt per direct door de actuele ontwikkelingen van het coronavirus in Nederland. Dit betekent dat de halve finale series in de BeNe-League play-offs niet meer gespeeld gaan worden. Gevolg hiervan is dat er geen BeNe-League kampioen dit seizoen zal zijn. 

In het officiële statement van de BeNe-League stelt voorzitter van de BeNe-League Pascal Nuchelmans dat het een enorm ingrijpend besluit is om te nemen. “Het is door de actualiteit onvermijdelijk geworden. IJshockey is een nationale sport in beide landen en het is niet verantwoord om betrokkenen te laten reizen.  Het stilleggen van de BeNe-League betekent dat we het seizoen afsluiten zonder kampioen.”

Namens het bestuur van UNIS Flyers laat voorzitter Henk Hoekstra weten dat het een wijs besluit is. “Gezondheid gaat voor alles. Ondanks dat we graag halve finale en eventueel de finale hadden gespeeld, vinden we dit in lijn met de BeNe-League onverantwoordelijk voor fans en sponsoren, spelers en staf en alle betrokken vrijwilligers. Het voorkomen van verdere verspreiding van het virus staat voorop.”

UNIS Flyers kende een uiterst succesvol seizoen met het winnen van de Nederlandse Beker en Nederlandse Landstitel. Van de 42 officiële wedstrijden dit seizoen won de ploeg er 37. Meer informatie over een eventuele slotavond en komend seizoen volgt zo spoedig mogelijk.

Tickets

Fans die voor de halve finale tussen UNIS Flyers en Nijmegen Devils komende zaterdag in Thialf al een ticket hadden gekocht, krijgen via VanPlan het aankoopbedrag terug. Meer informatie over restitutie bij Van Plan is te vinden via deze link.

 

 

Deel dit bericht