UNIS Flyers sluit het laatste reguliere speelweekend in mineur af. Zaterdagavond verloor de ploeg in eigen huis met 2-5 van Heylen Vastgoed HYC Herentals. Zondagavond was Bulldogs in Luik de sterkste.

Tweede eindigen in de competitie was het meegegeven doel. De eerste te nemen horde Herentals was met 2-5 (1-1, 1-2, 0-2) te sterk. ,,Herentals kon vrijuit spelen, er stond voor hen niets meer op het spel’’, sprak Nason bij de Leeuwarder Courant.

Na twee spannende periodes liep Herentals in de derde periode verder uit. ,,We begonnen goed, maar komen dan in de strafbank terecht”, analyseert Lars den Edel. In de eerste periode bracht hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte met de Belgen. ,,Aan de wil ligt het niet. We willen alleen te mooie dingen doen in plaats van de dingen die we moeten doen.”

Stroomuitval zorgt niet voor schokeffect
Gisteravond kon de ploeg in Luik alweer aan de bak. ,,Morgen is het alles geven en zorgen voor de 2e plek, de tank moet leeg”, keek Lars zaterdagavond vooruit. Aan het begin van de derde periode leek die energie op. Niet voor het team, maar een stroomstoring zorgde voor een donker ijsstadion. Een onderbreking van 40 minuten volgde, met een stand van 2-1 op het scorebord. De wedstrijd werd uiteindelijk uitgespeeld. Luik besliste met een empty net goal de wedstrijd: 3-1.

Halve finale Nederlands kampioenschap

De blik gaat vanaf vandaag vooruit. Vrijdagavond neemt UNIS Flyers het in Thialf op tegen Snackpoint Eaters Limburg. ,,Het zal een lastige wedstrijd worden, maar een (halve) finale spelen in Thialf is iets wat je heel het seizoen wilt doen. Ik heb er zin in”, besluit Lars.

De face off van de wedstrijd is vrijdagavond om 20.30 uur. Wil jij er bij zijn? Bestel je tickets hier!
*Seizoenkaarthouders en Business Club leden van UNIS Flyers hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze halve finale.

Deel dit bericht