Na vier seizoenen bij UNIS Flyers keert Adam Bezak terug naar zijn geboortestad Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Bezak krijgt de kans om te gaan spelen bij Bratislava Capitals en grijpt deze mogelijkheid met beide handen aan. Daarmee komt er een einde aan het avontuur bij Adam bij UNIS Flyers.

Bezak trad bij UNIS Flyers in de voetsporen van zijn vader. In het seizoen 1989-1990 speelde Adam’s vader namelijk ook een seizoen voor Flyers. De voormalig jeugdinternational van Slowakije kwam in december 2016 bij UNIS Flyers terecht en had vier uitstekende seizoenen bij de ploeg van coach Mike Nason. In de BeNe-League kwam Bezak in die vier seizoenen tot 75 wedstrijden waarin hij maar liefst 179 punten verzamelde: 90 goals en 89 assists. Qua statistieken was het seizoen 2018-2019 zijn meest productieve jaar. Met 30 goals en 33 assists in 22 BeNe-League duels was hij dat seizoen topschutter van UNIS Flyers.

De 31-jarige Bezak gaat komend seizoen spelen voor Bratislava Capitals. Die ploeg kwam voorheen uit op het tweede niveau van Slowakije. Per komend seizoen gaat Bratislava Capitals uitkomen in de IceHL, dat is het hoogste Oostenrijkse ijshockeyniveau en betreft een competitie met ploegen uit verschillende landen. Zo komen er 9 ploegen uit Oostenrijk, één uit Italië, één uit Hongarije en Bratislava Capitals dus uit Slowakije.

Dit is een mooie kans voor Bezak om zich op een hoger podium te laten zien. UNIS Flyers wenst hem heel veel plezier en succes toe, en dankt hem voor de vele mooie momenten. Ďakujem, Adam!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht