Aanvaller Aldo van Aalderen draagt komend seizoen opnieuw het shirt van UNIS Flyers. Van Aalderen maakt sinds ’11-’12 deel uit van de Heerenveense hoofdmacht. 

,,Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen.  Ik speel ijshockey sinds mijn vierde in Heerenveen en wil sowieso nog een jaar door,” vertelt Van Aalderen, die met gemengde gevoelens terugkijkt op het laatste deel van het afgelopen seizoen. ,,Ik blijf het jammer vinden dat we tijdens de play-offs serie moesten stoppen. We hadden een goed team en maakten kans op het kampioenschap.”

Nieuw seizoen

Het team begint volop vorm te krijgen en de eerste training komt dichterbij. Met bekende en nieuwe gezichten in de selectie begint het weer echt te kriebelen bij Van Aalderen: ,,We hebben een leuk team. Het is afwachten hoe het allemaal gaat lopen. Met de nieuwe spelers erbij hoop ik dat we weer kunnen meespelen om de bovenste plaatsen op de ranglijst.”

De hardwerkende aanvaller hield afgelopen jaar zijn conditie fit met teamgenoot Dennis Sikma. ,,We hebben samen wekelijks twee keer hardgelopen. En daarnaast heb ik nog krachttraining en individuele trainingen gedaan. Mijn conditie is goed.”

Gezinsleven

In oktober wordt Van Aalderen zijn zoon een jaar oud. Door de pandemie bracht hij gedwongen veel tijd thuis door. ,,Het ijshockey en mijn werk in het zwembad hield plotseling op. Dat was balen maar nu kreeg ik wel de kans om extra veel tijd door te brengen met mijn kinderen. Ik heb hier van genoten om de kinderen te zien opgroeien. Het is uiteindelijk toch het mooiste wat er is. Gelukkig kan ik komend seizoen weer het gezinsleven met ijshockey combineren.”

Deel dit bericht