UNIS Flyers is het zware speelweekeinde in de BeNe-League niet ongeschonden doorgekomen. Vrijdag werd Ahoud Devils Nijmegen met 2-5 (0-2, 0-0, 2-3) verslagen. Een dag later nam Bulldogs Luik twee punten mee uit Thialf. Jordan Paulus werd in overtime (2-3) matchwinner.

Dubbel gevoel

Coach Mike Nason hield een dubbel gevoel over aan de twee wedstrijden van dit weekeinde. ,,Vrijdag speelde we sterk tegen Nijmegen. Vooral in de eerste periode. Die sloten we af met een 2-0 voorsprong. Al had het zeker 4-0 moeten zijn’’, vond Nason.

Hij zag zijn ploeg in de tweede periode inkakken, maar zich in het derde part weer herpakken. Nijmegen kwam na 0-4 (met twee goals en een assist van Adam Bezak) toch terug naar 2-4, waarna Marco Postma met een empty netgoal de meer dan terecht 2-5 zege veilig stelde.

Die knappe zege betekende 24 uur later al weer bijna niks. Thuis werd na een gelijk opgaande, open en door veel fouten aan beide zijden aantrekkelijke pot ijshockey in overtime verloren van Bulldogs Luik.

Sterk keeperswerk

De nederlaag, de eerste dit seizoen in de BeNe-League, lag in elk geval niet aan Jeff Honebeeke. Hij stond zaterdag in de goal en kweet zich met verve van zijn taak. De Groninger liet zien dat hij een sterke doelman is. ,,Sjoerd en ik kunnen beiden fantastisch keepen. We zijn misschien concurrenten, maar ik zie ons als een team. We staan er voor het team, wie er ook op de goal staat’’, zei Honebeeke.

Hij kreeg na afloop ook terecht alle lof van Nason. ,,In de eerste periode hield hij ons op de been en kansrijk voor de zege. Dat we die niet pakken, ligt vooral aan onszelf. We hebben te weinig op de goal van Luik gevuurd.’’

Daardoor kwam het tot overtime. UNIS Flyers kwam in zowel de tweede als derde periode via prachtige goals van Tony Demelinne en Adam Bezak terug van een achterstand. Maar in de extra tijd werd Jordan Paulus voor de Belgen matchwinner.

,,Goed spelen, maar toch verliezen”

,,Een hele zure avond’’, vond Honebeeke. Hij speelde in totaal zijn achttiende wedstrijd voor de Heerenveners, maar leed nu pas zijn eerste nederlaag. ,,Goed spelen, maar toch verliezen. Dat geeft je toch een nare smaak in de mond.’’

Het voor zondag geplande teamuitje – waarbij de volledige staf bewust niet aanwezig was – kwam als geroepen, vond de uitblinkende goalie. ,,Even het er met zijn allen over hebben, maar dan ook plezier maken.’’

Vanaf maandag kan de blik dan weer op komend weekeinde. Zaterdag komt Chiefs Leuven naar Thialf (20.00 uur), zondag wordt er naar Mechelen Golden Sharks gereisd. Nason: ,,Om mee te blijven doen zullen het zes punten moeten worden.’’

UNIS Flyers vs Chiefs Leuven

Wees erbij zaterdagavond bij de wedstrijd tussen UNIS Flyers en Chiefs Leuven. Koop je tickets al in de voorverkoop via VanPlan (klik hier).

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht