UNIS Flyers heeft geen passend gevolg gegeven aan de winst in Den Haag op vrijdagavond (3-1). Op zaterdag in Thialf ging het team van coach Mike Nason na overtime onderuit (2-3) tegen Mechelen Golden Sharks. De vele kansen die het team van Nason kreeg, werden niet benut.

Op vrijdagavond was UNIS Flyers wel effectief. Zonder groots te spelen, werden twee powerplays benut door Roope Nikkilä. Marc Nijland zorgde in de slotfase voor een empty-net goal, en zodoende nam UNIS Flyers de volle buit mee uit Den Haag.

Een dag later ging het moeizaam in Thialf tegen Mechelen Golden Sharks. In de eerste periode keek UNIS Flyers al snel tegen een achterstand aan. Jasper Nordemann bracht UNIS Flyers op gelijke hoogte, maar amper tien seconden later greep Mechelen opnieuw de voorsprong en zorgde voor een 1-2 tussenstand aan het einde van de eerste periode. Roope Nikkilä bracht UNIS Flyers in de tweede periode terug in de wedstrijd. In de derde periode bleef de 2-2 stand op het scorebord. Overtime moest de beslissing brengen en Mechelen Golden Sharks pakte daarin de winst.

Aanvaller Wessel Copier was na afloop teleurgesteld, maar ook realistisch. ,,Ik denk dat dit een wake-up call is. We staan weer met beide benen op de grond,” zegt de 24-jarige aanvaller. Ondanks de vele kansen, wist UNIS Flyers de wedstrijd niet te beslissen. ,,Ons spel klopte gewoon niet. Je loopt wat te rommelen. Dit heeft niets te maken met vermoeidheid.”

Comfortabeler worden

UNIS Flyers had moeite om de wedstrijd naar zich toe te trekken. ,,Je mist misschien de ervaring om zo’n wedstrijd te doen kantelen. We moeten wat comfortabeler worden in close games. We hebben nog een jong team,” doelt Wessel op het leerproces. Met zijn zes seizoenen aan BeNe-League ervaring probeert Wessel zijn jongere teamgenoten op sleeptouw te nemen. ,,Ik probeer ze zoveel mogelijk te helpen. Zowel op ijshockey-technisch vlak, maar ook mentaal.”

De knop moet snel om bij UNIS Flyers, want aanstaande zaterdag komt UltimAir Hijs Hokij naar Thialf. ,,Onze voorbereiding verandert niet,” geeft Wessel aan. ,,We onderschatten niemand, maar ik denk dat we mentaal gezien wel anders aan die wedstrijd moeten beginnen.”

Tickets

Wil jij erbij zijn als UNIS Flyers het opneemt tegen UltimAir Hijs Hokij Den Haag? Bestel dan alvast je tickets online! De wedstrijd is zaterdagavond om 20.30 uur. Tot dan in Thialf!

Deel dit bericht