Na vijf speelronden in de bekercompetitie is UNIS Flyers nog altijd ongeslagen. De ploeg van coach Mike Nason won vorige week van Cairox Hijs Den Haag na penalty shots. Komend weekend staat er opnieuw een topper op het programma. Vrijdagavond ontvangt UNIS Flyers in Thialf Microz Eaters Limburg (20.30 uur). Zaterdag reist het team af naar Zoetermeer Panters (20.15 uur).

Vrijdagavond is UNIS Flyers gastheer voor Microz Eaters Limburg. Twee weken geleden won UNIS Flyers in Limburg met 2-3. Het belooft dus een spannende clash te worden. ,,Dit is een belangrijke wedstrijd,” weet Mike Nason. ,,Ze hebben een nieuwe defensieve import, dus mogelijk is hun verdedigende strijdwijze wat veranderd. Deze wedstrijd is ook belangrijk voor de ranglijst. Want als we deze wedstrijd winnen, laten we Geleen definitief achter ons. Daarnaast is de kans groot dat we dan thuisvoordeel hebben in de halve finales playoffs van de bekercompetitie.”

Zo ver wil Nason nog niet kijken. ,,We willen ons eerst goed focussen op de wedstrijd tegen Geleen. We weten wat we kunnen verwachten, en willen daar goed op anticiperen,” vertelt Nason. ,,We worden door een aantal mensen dit seizoen als outsider gezien. Maar we zijn nog lang niet daar, waar we als team graag willen zijn. Het niveau moet omhoog. En dat zullen ook de coaches van andere teams zeggen. We zijn pas 6 wedstrijden onderweg.”

Zaterdag gaat UNIS Flyers op bezoek bij Zoetermeer Panters in Silverdome. Mike Nason is op zijn hoede voor Zoetermeer. ,,Zoetermeer wordt vaak onderschat,” weet Nason. ,,Nijmegen had twee weken geleden overtime nodig om van ze te winnen. Zoetermeer maakt het ploegen lastig. We moeten goed uit de startblokken komen en vanaf het begin er bovenop zitten,” besluit de coach.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht