Vorig seizoen was Viktor Nordemann misschien wel de verrassing in de defensie van UNIS Flyers. Zonder problemen draaide hij moeiteloos mee in alle shifts, en was hij meestal naast captain Trevor Hunt het slot op de deur. Hoewel hij pas 21 jaar is, speelt Viktor als een routinier. En indien nodig, staat hij ook fysiek zijn mannetje. Dit seizoen is het allemaal anders. Eigenlijk is er nog helemaal geen sprake van een seizoen. Desondanks staat Viktor elke week drie keer op het ijs.

De beleving van het huidige ‘seizoen’ is natuurlijk volledig anders dan voorgaande jaren. ,,Het is vooral heel rustig,” steekt Viktor van wal. ,,Voor mijn gevoel is het seizoen nog niet echt begonnen. Maar we trainen gelukkig wel en kunnen zo het gevoel en de conditie goed op pijl houden. Maar ik hoop zeker dat we binnenkort weer wedstrijden kunnen spelen in Thialf. Dan kan het echte seizoen weer beginnen.” Of het ook zo ver komt, is nog maar de vraag. Echter liet de regering afgelopen week weten dat er een kans bestaat dat UNIS Flyers binnenkort weer mogen trainen en wedstrijden spelen.

Beter worden

Vorig seizoen kende Viktor een fantastisch seizoen. Het betekende zijn definitieve doorbraak en de jongeling speelde alle wedstrijden. Uiteraard hoop je als speler om die lijn direct een goed gevolg te geven, echter gooit de corona-pandemie voorlopig roet in het eten. ,,Ja, dat is zeker balen. Maar gezien de omstandigheden kan het ook niet anders dan dat we ‘stil’ staan. Ik maak er wel het beste van om tijdens de training beter te worden en zo goed mogelijk dit aparte seizoen door te komen,” vertelt hij. ,,Ik sta nog drie keer per week op het ijs in Thialf en train zo veel mogelijk in de sportschool.”

Hopen, hopen, hopen

Tot nu toe traint Viktor dus al maanden zonder een wedstrijd te spelen. ,,Het is natuurlijk heel apart om wel te trainen maar geen wedstrijden te spelen. Wedstrijden zijn natuurlijk het leukste aan het ijshockey.  Het is wel een uitdaging om de motivatie te houden als je alleen maar traint en geen uitzicht hebt op wedstrijden,” geeft hij toe. Maar mogelijk komt daar op korte termijn verandering in. UNIS Flyers gaat in gesprek met de overige Nederlandse teams uit de BeNe-League om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Viktor hoop dat er alsnog een competitie gespeeld kan worden. ,,Deze week hebben we goed nieuws gekregen over dat we misschien binnenkort weer volledig kunnen trainen en misschien wel wedstrijden kunnen spelen. Ik hoop zeker dat we dat ook in het nieuwe jaar kunnen doen.”

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht