Verdediger Frits Doop speelt komend seizoen voor UNIS Flyers. De 18-jarige speler uit eigen kweek maakte zijn debuut in het seizoen 2018-2019. Komend seizoen gaat hij op jacht naar een vaste plek in de verdediging.

Net zoals de andere spelers al aangaven, staat de 18-jarige verdediger te popelen om weer te gaan spelen. ,,Ik heb er heel veel zin in, kan niet wachten tot het weer begint. De laatste keer dat ik heb geijshockeyd was in februari op natuurijs,” vertelt Doop enthousiast.

Verder ontwikkelen

De fysieke conditie is goed geeft Frits Doop aan. ,,Afgelopen seizoen heb ik de droogtrainingen bij het RTC gedaan en ik ben volop in de sportschool geweest. Fit ben ik en nu is het zaak om de ijshockeyconditie terug te krijgen.” 

De laatste jaren pakte Doop al de nodige wedstrijden mee op het hoogste niveau. Voor komend seizoen heeft hij een duidelijk doel: een vaste plek in de verdediging. ,,Ik wil een vaste kracht gaan worden door de rust te bewaren, overzicht te houden en een goede eerste pass te geven,” blikt Doop vooruit. 

Zin in

De student aan het CIOS heeft vooral de wedstrijden gemist, het fysieke spel. ,,Alles is leuker als je echt in voorbereiding bent naar de competitie. Ook de trainingen en busreizen. Ik heb er echt weer zin in!”

Ondertussen werkt hij in het bedrijf van voormalig UNIS Flyers speler Marco Postma en zal hij komend ijshockeyseizoen combineren met zijn opleiding. ,,Het wordt mijn laatste jaar op het CIOS waarschijnlijk. Hierna wil ik graag naar de PABO. Maar eerst de focus op de bekercompetitie en daarna op de andere competities,” eindigt Frits Doop.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht