UNIS Flyers’ spelers Niels van der Vossen en Lars Den Edel spelen tijdens de eerste editie van de Thialf Icehockey Cup mee met Team NL. Team NL – grotendeels bestaande uit spelers van Oberliga-kampioen Tilburg Trappers – doet samen met de Duitse topteams Bremerhaven, Krefeld en Düsseldorf mee aan dit toernooi.

Het toernooi wordt dit seizoen voor het eerst georganiseerd in Thialf en staat voor de teams in het teken van de voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen dat start halverwege september. De drie Duitse teams komen uit in de Deutsche Eishockey Liga, één van de sterkste competities van de wereld, en beschikken over sterke professionele selecties. Afgelopen winter werd Duitsland zelfs tweede tijdens de Olympische Spelen. Het toernooi wordt gespeeld op zaterdag 1 en zondag 2 september.

Team NL

Naast de Duitse teams doet ook Team NL mee. Hiervoor zijn verdediger Niels van der Vossen en aanvaller Lars den Edel voor uitgenodigd. De rest van de selectie bestaat uit spelers van Tilburg Trappers, het team dat de afgelopen drie jaar kampioen werd in de Duitse Oberliga. Beide Flyers spelers hebben er zin in deze vroege krachtmeting tijdens de voorbereiding . “Ik vind het een mooi initiatief dat er zo’n toernooi in Thialf is georganiseerd en denk dat er ook veel belangstelling voor is onder fans. Mij lijkt het een heel mooi om het seizoen op zo’n niveau te beginnen. Daar heb ik enorm veel zin in”, reageert Van der Vossen.

Ook Den Edel kijkt er naar uit om het op te nemen tegen dit niveau tegenstanders. “Het is geweldig om mee te mogen doen aan zo’n toernooi met teams uit de hoogste Duitse competitie en dat in ons eigen Thialf. Ik heb er zin in en kijk er naar uit om te spelen tegen jongs van een hoger niveau.”

Tickets

Via Van Plan / Ticketpoint zijn er nog tickets beschikbaar voor toernooi. Klik hier om de tickets rechtstreeks te bestellen!

 

Deel dit bericht