Aldo van Aalderen begint aankomend seizoen aan zijn achtste seizoen als speler van het eerste team van de UNIS Flyers. De in Scharsterbrug opgegroeide aanvaller heeft een akkoord bereikt met de clubleiding over een nieuw contract van een jaar.

Home grown

Door de contractverlenging van Van Aalderen beginnen de contouren van het team dat aankomend seizoen in Thialf zal gaan staan, langzaam maar zeker meer zichtbaar te worden. Bovendien beschikken de Flyers met hem over een echte home grown-player. Van Aalderen doorliep de hele jeugdopleiding en speelde nooit voor een andere club.

‘Het is nog steeds een eer om voor de Flyers te spelen’

Hij laat weten blij te zijn met zijn contractverlenging: ‘Voor mij is en blijft het echt een eer om bij de UNIS Flyers te mogen spelen. Het is de topclub van Nederland. Hier droomde ik al van jongs af aan van. Zolang de UNIS Flyers mij bij de selectie willen hebben, zal ik blijven doorgaan. Elk jaar is het weer fijn dat ik mijn contract kan verlengen,’ aldus de aanvaller, die net als voorgaande jaren met rugnummer 11 zal gaan spelen.

Drive

De jeugdopleiding van de UNIS Flyers heeft door de jaren heen talloze talenten onder zich gehad. De stap naar het eerste blijft altijd het moeilijkst. Talloze jongens met veel talent bleken niet genoeg drive in zich te hebben en hielden zich bezig met andere dingen, waardoor ze tekort kwamen om aan te haken bij het eerste team. Jongens met misschien iets minder talent, maar wél een grote passie voor het ijshockey en een stevige dosis werklust kwamen naar boven drijven en claimden hun plek in het eerste team. Zo ook Aldo van Aalderen. ‘Ik heb altijd al moeten vechten voor mijn plek in elk team. Dat heeft me sterk gemaakt.’

Grinder

In het seizoen 2011-12 maakte hij voor het eerst volledig deel uit van de eerste selectie. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit het team. Met zijn harde checks brengt hij menig tegenstander in vertwijfeling. ‘Hoe fysieker de wedstrijd wordt, hoe leuker ik het vind. Ik denk dat ik liever drie keiharde checks uitdeel dan dat ik een doelpunt scoor.’

Aldo van Aalderen is een echte ‘grinder’, een speler die met fysiek spel de verdediging van de tegenstander opjaagt en zo ruimte creeërt voor zijn teamgenoten. Hij checkt hard, legt veel energie in zijn shifts en is tevens niet vies van een robbertje vechten. Ook pikt hij zo nu en dan een belangrijke goal mee. Coach Mike Nason bevestigt dit: ‘Aldo begrijpt zijn rol in het team goed en voert dit uitstekend uit. Zijn fysieke gesteldheid en conditie is altijd uitstekend in orde, en hij zorgt op het ijs altijd voor energie en creërt ruimte voor zijn ploeggenoten met zijn fysieke spel.’

Multifunctioneel

Door een blessure in de verdediging werd hij afgelopen seizoen door coach Mike Nason teruggeschoven naar de achterste linie. Deze rol vervulde Aldo vervolgens met verve. ‘Dat was een goede vondst. Het is heerlijk om een multifunctioneel inzetbare speler als hem in het team te hebben,’ aldus Nason.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Voor €150,- (volwassenen) bent u eigenaar van een seizoenkaart! Voor jeugd t/m de leeftijd van 17 jaar geldt een tarief van €60,-! Op Tickepoint kunnen de seizoenskaart worden besteld. Direct bestellen? Klik dan gelijk hier!

Deel dit bericht