Waar The Bounty Hunters het Standing Strong uit volle borst zongen, moest UNIS Flyers enkele uren later een toontje lager zingen. Ahoud Devils Nijmegen bezorgde de Heerenveners een zure avond door met 5-2 (1-1, 1-0, 3-1) te winnen.

Een echt ijshockeynummer, zo mag Standing Strong van Johannes Rypma en zijn Bounty Hunters best genoemd worden. In een heuse op YouTube te vinden videoclip spelen maar liefst negen ijshockeyers van UNIS Flyers een rol, maar het echte talent zit toch in de ijshockeyskills.

Die waren zondag niet genoeg om Devils te verslaan. Het overwicht was er wel, maar uiteindelijk gingen de drie punten in de bus mee naar Nijmegen. ,,Dit was een van die wedstrijden waarin je eigenlijk steeds het gevoel hebt te gaan winnen, maar aan het eind van de rit gewoon verloren hebt. En niet snapt waarom’’, zei Mike Nason.

Analyse

Hij analyseerde bijna met een glimlach. Want zijn team speelde weliswaar niet groots, maar was eigenlijk wel bijna het gehele duel de bovenliggende ploeg. De start was stroef, met een terechte voorsprong voor Nijmegen als gevolg, maar daarna domineerde UNIS Flyers.

Adam Bezak maakte nog voor het verstrijken van de eerste periode de gelijkmaker, maar in een prima tweede periode ontbrak het de thuisploeg aan daadkracht. Kansen genoeg, schoten voldoende, maar een doelpunt bleef achterwege.

Althans, aan de zijde van UNIS Flyers. Devils slaagde er namelijk twee minuten voor het einde van de tweede periode wel in om hun 1 op het scorebord te laten veranderen in een 2. Voormalig Heerenveens aanvaller Levi Houkes verschalkte goalie Sjoerd Idzenga. ,,Dat schot werd door een van onze eigen spelers net van richting veranderd. Ik was kansloos’’, zei de UNIS Flyers-doelman.

Hij wist binnen twee minuten in de laatste periode dat hij en zijn teammaten een verloren wedstrijd speelden. ,,Toen viel de 3-1 in een powerplay. Dan weet je als je een dergelijke wedstrijd speelt waarin je zelf al die kansen niet benut, dat een zege er niet in zit.’’

Strijd om de bovenste plekken

Marco Postma maakte nog wel shorthanded 3-2, maar een dubbele powerplay voor Nijmegen zorgde voor de 4-2. Uiteindelijk werd met een empty netter de eindstand op 5-2 bepaald. Daardoor liep UNIS Flyers tegen de tweede nederlaag in de bekercompetitie op. De tweede plaats is in verliespunten nog steeds voor de Heerenveners, die zaterdag in Amsterdam nog wel op een degelijke wijze Tigers met 5-2 had teruggewezen, maar de zekere tweede plaats in de bekercompetitie (goed voor thuisvoordeel in de halve finale) is niet meer zeker.

Den Haag heeft nu immers nog maar één verliespunt meer en Nijmegen heeft er drie meer. ,,We hebben nu maar een ding te doen: zaterdag in Thialf Geleen verslaan’’, was de simpele constatering van Nason. De ongeslagen koploper staat om acht uur op het Thialf-ijs. Nason: ,,We zullen de nederlaag van vorige week in Geleen (6-4, red.) recht moeten zetten. Dan hebben we alles weer in eigen hand.’’

Tickets

Tickets voor de wedstrijd zaterdag tegen Microz Eaters Geleen zijn online te bestellen via Van Plan. Klik hier om rechtstreeks naar de kaartverkoop te gaan.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht