Voor UNIS Flyers zijn er nog twee reguliere wedstrijden te spelen in de BeNe-league. Inmiddels heeft het team van coach Mike Nason de eerste plek bemachtigd, maar zijn de overige plekken op de ranglijst die recht geven op de play-offs nog niet zeker. Onder andere Hijs Hokij Den Haag heeft nog wel het nodige om voor te spelen. Zaterdag valt de puck om 20.00 uur in Thialf tussen UNIS Flyers en Hijs Hokij Den Haag.

Terugblik op afgelopen weekend

Vorig weekend won UNIS Flyers van directe concurrent HYC Herentals (5-4) en van Chiefs Leuven (2-1). Daarmee werd de eerste plek in de BeNe-League vastgesteld. ,,De winst op Leuven was lastig, maar ik had tijdens de wedstrijd niet het gevoel dat we zouden verliezen. De winst op Herentals was heel belangrijk voor ons. Die wilden we heel graag winnen, omdat die wedstrijd mentaal gezien heel belangrijk was en natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen.”

Zaterdag 20.00 uur

Zaterdagavond om 20.00 uur is de ontmoeting met Hijs Hokij Den Haag. Dat is tevens een pre-match voor de finale om het Nederlands kampioenschap, dat zondag 1 maart 2020, om 15.30 uur in Thialf wordt gespeeld. Maar eerst dus de ontmoeting tussen beide teams in de BeNe-league. ,,Zij spelen nog ergens voor,” begint Nason zijn verhaal. ,,Wij moeten zorgen dat we goed in het ritme blijven, ons zelfvertrouwen blijven houden en geen blessures krijgen. De wedstrijden tussen ons en Den Haag zijn altijd close games, met soms maar één goal verschil of zelfs overtime. Het is een belangrijke wedstrijd en wij zullen weer met vier lijnen aantreden zoals we al het hele seizoen doen,” blikt Nason vooruit.

De eerste plek in de BeNe-league bemachtigde UNIS Flyers afgelopen weekend. ,,Ik denk dat maar weinig mensen in september dit hadden verwacht. We hebben een consistent seizoen. Het is mooi dat we de eerste plek hebben, maar feitelijk hebben we daarmee nog niets, behalve thuisvoordeel in de playoffs. Maar daar zij we uiteraard wel blij mee,” besluit de coach.

Tickets

Wil jij er bij zijn als UNIS Flyers zaterdagavond de strijd aangaat met Hijs Hokij Den Haag? De wedstrijd begint om 20.00 uur. Tickets kun je hier bestellen via VanPlan. We zien je graag zaterdagavond in Thialf!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht