De ijshockeyers van UNIS Flyers troffen woensdagavond voor het eerst dit seizoen Era Renomar Hyc Herentals. De Belgische topclub werd in overtime met 4-3 (1,0, 1-1, 1-2, 1-0) verslagen.

Het ene puntverlies betekende dat UNIS Flyers de koppositie in de BeNe-League nog steeds aan de Belgen moet laten. Winnen de mannen van trainer Mike Nason zaterdag in Thialf van Ahoud Devisl Nijmegen, dan leidt UNIS Flyers wel de Belgisch/Nederlandse competitie en wordt zondag in Herentals tijdens de slotronde de eindstand definitief bepaald.

Dat UNIS Flyers woensdagavond niet de volle mep punten pakte, was vooral te wijten aan een nerveuze slotfase van het topduel met Era Renomar Hyc Herentals. De Heerenveners stonden dankzij goals van Ronald Wurm, Marco Postma en Aldo van Aalderen comfortabel op 3-1.

Met nog vijf minuten op de klok leek de buit binnen. Verdedigend geklungel stelde Vincent Morgan in staat om toch nog overtime af te dwingen. Daarin pakte UNIS Flyers toch nog verdiend de zege in een overigens zeer aantrekkelijk duel.

Todd Ratchford werd matchwinner. ,,We mogen het natuurlijk nooit meer weggeven’’, vond Marco Postma. De routinier – ,,Wel of niet stoppen, daar denk ik in deze fase helemaal niet aan’’ – speelde uitstekend, maar kon de overtime niet voorkomen.

,,Het is heerlijk dit soort duels te spelen. Dat het publiek geniet van mijn spel vind ik ook mooi hoor, maar om eerlijk te zijn speel ik voor de punten. En het is balen dat we daar vandaag eentje aan verspeeld hebben. Dat kan zondagavond net het verschil zijn tussen de eerste of tweede plaats in de eindstand’’, sipte Marco Postma.

Zaterdag weer een thuiswedstrijd

Komende zaterdag neemt UNIS Flyers het om 20:30 uur op tegen AHOUD Devils Nijmegen. Deze wedstrijd staat in teken van Stichting STOPhersentumoren.nl en UNIS Flyers zal daarom speciale shirts dragen. Online kaartverkoop is begonnen. Bestellen kan hier!

Foto: Nicolien Sijtsema

Deel dit bericht