De inhaalwedstrijd tussen UNIS Flyers en Chiefs Leuven is met 9-1 gewonnen door het team van coach Mike Nason. Eigenlijk betrof dit een uitwedstrijd van UNIS Flyers, maar doordat Chiefs Leuven geen ijs meer beschikbaar had, werd deze wedstrijd in Thialf gespeeld. Lars den Edel schreef twee treffers bij op z’n seizoenstotaal. 

Verdediger Floris van Elten werd uitgeroepen tot Man of the Match. De 22-jarige defense maakte tegen Chiefs Leuven z’n eerste goal van het seizoen. ,,In de eerste wedstrijd van de voorbereiding heb ik er ook eentje gemaakt. Ik dacht nog: dit wordt een seizoen vol doelpunten, maar dat valt dus tegen,” grapt Floris. ,,Deze goal voelt goed, maar het belangrijkste is dat we als team de drie punten hebben gepakt om te strijden voor de tweede plaats in de ranking,” legt hij uit.

Doelpunten maken is niet Floris z’n specialiteit. ,,Nee, dat laat ik aan anderen over,” lacht de geboren Eindhovenaar die baalde van de enige tegentreffer. ,,Dat was zonde. Het was niet nodig. Ook met het oog op de play-offs die gaan komen, moeten we daar scherper en alert op zijn om zo’n tegengoal te voorkomen.”

Het is Floris zijn eerste seizoen in het shirt van UNIS Flyers, en hij zit uitstekend op z’n plek. ,,We hebben een leuk team en kunnen het goed met elkaar vinden. Het is een hechte groep. Volgens mij lig ik goed in het team en krijg ik waardering. Dat is fijn en maakt het ook leuk,” aldus Floris.

Zaterdag thuis tegen HYC Herentals

Zaterdagavond speelt UNIS Flyers opnieuw in Thialf. Het Belgische HYC Herentals komt dan naar Heerenveen. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Wil jij hierbij zijn? Bestel dan alvast je tickets online via VanPlan. Tot zaterdag!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht