Komend weekend staan er weer twee belangrijke wedstrijden voor UNIS Flyers op het programma. Op vrijdagavond ontvangt de ploeg van coach Mike Nason Tilburg Trappers Toekomstteam. Zondagmiddag reist de Heerenveense ijshockeyploeg af naar Zuid-Limburg. Microz Eaters Limburg is dan de tegenstander. UNIS Flyers is nog ongeslagen in de bekercompetitie en coach Mike Nason wil dat maar al te graag zo lang mogelijk zo houden.

Zes punten

Vorig weekend pakte UNIS Flyers met overwinningen op Cairox Hijs Hokij Den Haag (4-2) en Zoetermeer Panters (7-1) zes belangrijke punten. Coach Nason zag Flyers prima spelen tegen Den Haag. ,,We hadden verwacht dat Den Haag heel hard van start zou gaan, maar wij stonden na ruim vijf minuten met 0-3 voor. Daarna kregen wij veel straffen waardoor ons spel werd vertraagd. Maar met vijf tegen vijf waren we minimaal gelijkwaardig,” blikt Nason terug. De wedstrijd tegen Den Haag werd in de tweede pauze door de referee gestaakt wegens een defecte boarding en een ijsvloer die te wensen overliet. Daardoor kreeg Flyers de overwinning toegekend.

Ook tegen Zoetermeer liet Flyers zien dat er maar één ploeg aanspraak maakte op de overwinning. Mike Nason zag dat zijn ploeg de wedstrijd domineerde. ,,We speelden niet geweldig, maar Panters zette ons ook niet onder druk. Uiteindelijk hebben we een prima overwinning geboekt.”

Meer spelers ijstijd

UNIS Flyers neemt het dit weekend op tegen de hekkensluiter en klassementsleider. Vrijdagavond speelt UNIS Flyers tegen Tilburg Trappers Toekomstteam. Waar het eerste team van de Tilburgers uitkomt in de Oberliga, het derde niveau van Duitsland, mag het Toekomstteam in Nederland op het hoogste niveau acteren. Dit seizoen heeft Tilburg Trappers Toekomstteam nog geen winstpunten bijgeschreven. Van de vijf gespeelde wedstrijden verloor Trappers vier wedstrijden met meer dan 10 tegendoelpunten (11-0, 15-0, 10-0 en 17-1). Tegen Amsterdam was bijna een stunt in de maak. Ondanks een 1-2 voorsprong, verloor Trappers Toekomstteam toch met 3-2.

Mogelijk gunt Mike Nason tegen Tilburg Trappers wat meer spelers ijstijd. ,, Jeff (Honebeeke, red.) zal de starting-goalie zijn. Misschien dat de jonge jongens wat meer ijstijd krijgen. Als we tegen veel strafminuten aanlopen, kan het ook zo maar weer anders zijn. Dat hangt van de wedstrijd af,” vertelt Nason. ,,We hopen dat we iedereen voldoende ijstijd kunnen geven.”

Clash

Zondagavond wacht Microz Eaters Limburg. De ploeg uit Geleen, waar ex-Flyer Yan Turcotte dit seizoen de clubkleuren verdedigt, kent een uitstekende start van de bekercompetitie. Na zes wedstrijden zijn de Limburgers nog ongeslagen. De ontmoeting met UNIS Flyers is dus een heel belangrijke voor de koppositie in de bekercompetitie. Mike Nason kijkt uit naar de krachtmeting met Eaters Limburg. ,,Het is een big game. Eaters Limburg heeft een enthousiast publiek en de sfeer in hun stadion kan imponerend zijn. Ze spelen hard ijshockey. Vrijdagavond spelen ze tegen Den Haag. Ik ben benieuwd hoe die wedstrijd verloopt. Maar ik focus mij op ons team. Wij moeten het initiatief pakken en niet teveel naar de tegenstander kijken.”

Kom vrijdagavond naar Thialf!

Wil je er vrijdagavond bij zijn, als UNIS Flyers het opneemt tegen Tilburg Trappers Toekomstteam? Kom dan naar Thialf, waar de puck-drop om 20.00 uur plaatsvindt. Koop je tickets in de voorverkoop en we zien je graag in Thialf! Klik hier voor de tickets via VanPlan.nl.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht