Ondanks de derde nederlaag in de BeNe-League, lijkt UNIS Flyers klaar voor de strijd met Cairox Hijs Den Haag om het Nederlands kampioenschap. Die wordt zondagmiddag in Thialf uitgevochten. Met uit Heerenveens oogpunt hopelijk een beter resultaat dan zaterdag. Den Haag won in Flyers’ eigen hockeytempel de pre-match met 2-3 (1-2, 0-1, 1-0).

Het houvast voor UNIS Flyers zat hem in de derde periode. In de eerste twee wedstrijddelen speelden de mannen van Mike Nason te voorzichtig. Logisch, vond de coach van UNIS Flyers. ,,We speelden nergens meer voor en juist voor Den Haag was het een heel belangrijk duel in de strijd om de tweede plaats in de BeNe-League.

Zelf had zijn ploeg de eerste plek in de eindstand van de Belgisch-Nederlandse competitie (en daarmee thuisvoordeel in iedere play offronde) vorig weekeinde al zeker gesteld. ,,Den Haag kwam hard en dat had ik ook verwacht, maar wij wilden ons toch een soort van sparen. Dat zag je duidelijk.’’

Het duurde tot iets over de helft van de wedstrijd voordat de thuisploeg, inmiddels tegen een 1-3 achterstand aankijkend, toch trachtte het gebruikelijke niveau te halen.

Kantelpunt was daarvoor de vechtpartij die captain Trevor Hunt met Hagenees Thomas Roozendaal aanging. Hunt nam het op voor Juha Kiilholma, die zacht gezegd ‘onheus bejegend’ was. Zowel Hunt als Roozendaal kregen geen game-misconduct en kunnen komende zondag de finale om de landstitel meedoen.

,,Dat was toch het sein voor ons om ook vol aan de bak te gaan’’, zei Nason. Hij zag met name in de laatste periode zijn ploeg domineren en dit part ook met 1-0 te eindigen. Genoeg voor de zege was het niet, maar het goede gevoel was daar wel mee gecreëerd.

,,Het was zaak dat we het zelfvertrouwen dat we in dit seizoen hadden opgebouwd, behielden. Dat is met deze derde periode goed gelukt. En we zijn heel gebleven. Dan is die derde nederlaag verder niet meer van belang’’, aldus Nason, die woensdag nog met zijn ploeg naar Mechelen reist om de reguliere BeNe-League tegen Golden Sharks af te sluiten.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht