Achteraf waren de BeNe-Leagueduels waarmee UNIS Flyers het nieuwe kalender jaar mee startte niemendalletjes. Zonder overdreven veel moeite werden Chiefs Leuven (8-1) en Tilburg Trappers BNL (5-8) terzijde geschoven. Het waren de eerste twee van de vier hordes naar de bekerfinale.

Aan alles bij UNIS Flyers is te merken dat woensdag 15 januari met rasse schreden nadert. De dag dat Eindhoven voor even weer een beetje van Heerenveen moet worden. De dag dus dat tegenstander en huidig bekerhouder Devils Nijmegen de nationale beker, als het aan de mannen van coach Mike Nason ligt, bij hun in moet leveren. 

Maar tot die hopelijk memorabele dag moesten er afgelopen weekeinde nog twee duels gespeeld worden en staan er komend weekeinde ook nog twee Inter Region Cup-ontmoetingen op het programma. ,,Net als altijd hebben we ons steeds op de eerstkomende wedstrijd gefocust’’, zei Nason.

De tegen een griep aanzittende coach van UNIS Flyers loog daarmee toch en klein beetje. Hij besloot Adam Bezak preventief buiten de wedstrijdselectie te laten. De aanvaller kampt met een lichte blessure en kreeg extra rust, juist met het oog op de bekereindstrijd.

En er was nog een wijziging in de selectie voor het treffen in Thialf met Chiefs Leuven. Het rugnummer 14 dook opeens weer op. Niels van der Vossen vertoefde het eerste deel van het seizoen in Frankrijk voor een studieproject. Derde Kerstdag keerde hij terug in Heerenveen, trainde drie keer met het team mee en draaide vervolgens volledig zijn verdedigingsshifts mee. ,,We proberen Niels klaar te stomen voor de vijftiende’’, bekende Nason.

Zonder Bezak en met Van der Vossen kende UNIS Flyers minder problemen met de Chiefs dan verwacht. Na een stroeve start werd de partij toch al in de eerste periode beslist. Pippo Limnell Finocchiaro en Lars den Edel bezorgde hun team al in het eerste part het overwinningsgevoel.

De laatste scoorde zelfs twee keer en prikte in het verdere verloop van de partij nogmaals een puck in het Belgische doel. Die puck kreeg Den Edel na afloop van de wedstrijd uitgereikt, vanwege de hattrick. Maar ook werd de speler uit Grou terecht uitgeroepen tot ‘man of the match’. 

,,Lars nam de plek in van Adam in de lijn met Trevor (Petersen, red.) en Juha (Kiilholma, red.) en deed het daar uitstekend’’, complimenteerde Nason zijn pupil. ,,Lars heeft de laatste twee seizoenen veel pech met blessures gehad en twijfelde vaak of hij wel weer zijn oude niveau kon halen. Ik ben er van overtuigd van wel en ik hoop dat deze prestatie hem helpt meer vertrouwen daarin te krijgen.’’

Ook Trevor Petersen wist tot drie treffers te komen tegen de Leuvense ploeg. Brent Janssen was verantwoordelijk voor de achtste goal, waardoor UNIS Flyers op eenvoudige wijze met 8-1 (3-0, 3-1, 2-0) won.

Een dag later, om kwart voor vijf om precies te zijn, stonden de Heerenveners alweer klaar op het ijs van Stappegoor. In Tilburg wachtte het BeNe-Leagueteam van Trappers als tegenstander. In een qua scoreverloop spannender ogend duel dan dat het daadwerkelijk was, rekenden de mannen van Nason en assistent Jacco Landman simpel af met Trappers: 8-5 (2-2, 3-1, 3-2). 

,,Het waren twee lekkere wedstrijden om toe te werken naar de bekerfinale’’, oogde Mike Nason tevreden. Hij zal ook komend weekeinde uiteraard van wedstrijd tot wedstrijd kijken, maar met de bekerfinale in het achterhoofd. ,,We willen iedereen zo fit mogelijk hebben voor de finale.’’

Met zaterdag Herforder EV als opponent in Thialf en zondag de reis naar Dinslaken om in het kader van de Inter Region Cup Kobras te bestrijden, zal Nason met geen enkele speler risico nemen. ,,We willen de beker winnen.’’

Deel dit bericht