De onderlinge wedstrijden tussen Nederlandse teams in de BeNe-League, tellen mee in de Nederlandse bekercompetitie. UNIS Flyers strijdt vanavond tegen Zoetermeer Panters (20.30 uur). Deze wedstrijd is daarom van groot belang voor de ranking in de bekercompetitie.

Die ranking bepaald of je uiteindelijk thuisvoordeel krijgt in de play-offs voor de beker. UNIS Flyers kruist vanavond voor het eerst dit seizoen de degens met Zoetermeer Panters. ,,Het zijn lastige wedstrijden tegen Zoetermeer. Zij hebben een soort family-mentality. Ze gaan voor elkaar door het vuur,” blikt coach Mike Nason vooruit.

Afgelopen weekend moest het team een nederlaag incasseren tegen UltimAir Hijs Hokij Den Haag (2-3), maar een dag later was UNIS Flyers te sterk voor Chiefs Leuven in België (4-1 winst). De knop moest dus even om bij UNIS Flyers na het verlies tegen Den Haag. ,,We moesten de bladzijde omslaan, en er de volgende dag weer staan. Winst tegen Chiefs Leuven was belangrijk. Gelukkig lukte dat heel aardig,” vertelt Nason.

Zaterdagavond speelt UNIS Flyers de uit-wedstrijd tegen Bulldogs Liège. ,,Ik denk dat Bulldogs Liège dit seizoen weer de favoriet is in de league voor het kampioenschap. Onze vorige wedstrijd tegen hen was goed (3-2 overtime winst), maar nu is het weer een nieuwe wedstrijd. Luik heeft een heel solide team, waarin de wedstrijddetails het verschil gaan maken,” besluit Nason.

Stand Beker van NederlandGPWOWDLOLGFGAPTS
1.UNIS Flyers411020985
2.Snackpoint Eaters Limburg210001444
3.UltimAir Hijs Hokij310011794
4.Zoetermeer Panters101000432

Tickets – wees er vanavond bij!

Om 20.30 uur vanavond valt de puck voor de wedstrijd tussen UNIS Flyers en Zoetermeer Panters. Koop hier je tickets via VanPlan! Wil je nog leuke merchandise scoren voor de wedstrijd? Neem dan een kijkje in onze webshop. Tot vanavond!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht