In de aanloop naar de absolute topper tegen Era Renomar Hyc Herentals deden de aanvallers van UNIS Flyers een bak zelfvertrouwen op. Zaterdag werd Zoetermeer Panters met 6-2 (0-0, 2-1, 4-1) verslagen. Een dag later verpletterden de Heerenveners Tilburg Trappers Toekomstteam met maar liefst 20-0 (7-0, 5-0, 8-0).

De Leeuwarder 11-Stedenhal zal vrijdag het decor zijn van het op voorhand al spannende treffen tussen BeNe-League koploper Herentals en virtueel ranglijstaanvoerder UNIS Flyers, die twee verliespunten minder heeft dan de Belgische topclub.

Thuisgevoel

Coach Mike Nason verheugt zich er uiteraard op, maar geeft toch toe dat het echte thuisgevoel ontbreekt en dus een klein nadeel is. ,,We zijn verschrikkelijk blij met alle medewerking van de mensen in Leeuwarden, laat dat voorop staan. Maar vooral het gemis van onze eigen kleedkamer is een nadeel. Dat geeft echt het thuisgevoel.’’

Het is nu aan de fans van UNIS Flyers om het team, eenmaal op het Leeuwarder ijs, wél het Thialf-gevoel te geven. De spelers zullen die steun goed kunnen gebruiken in het streven om uiteindelijk als eerste te eindigen in de Belgisch-Nederlandse competitie. Die plek geeft in het verdere vervolg van het seizoen, tijdens alle play off rondes, recht op thuisvoordeel.

Zelfvertrouwen

Na weken van moeite hebben met scoren, deed UNIS Flyers in het afgelopen speelweekeinde het nodige zelfvertrouwen op. Zaterdag werd in Leeuwarden nog moeizaam gestart tegen Zoetermeer. Na de eerste periode stond er immers nog steeds 0-0 op het scorebord.

In de tweede periode werd het overwicht wel al in goals zichtbaar (2-1), waarna de doelpuntenmachine in het laatste part pas goed ging lopen. Door vier keer het net te vinden werd uiteindelijk 6-2.

Monsterzege

Een dag later werd pas echt aan het moraal wat betreft het scoren gewerkt. Maar liefst elf spelers smaakten het genoegen te scoren tegen Tilburg Trappers Toekomstteam. Met Adam Bezak en Lars den Edel als topscorers. Bezak trof vier keer doel, Den Edel wist na twee gescoorde goals tegen Zoetermeer zijn weekendtotaal in Tilburg op vijf te brengen.

,,Scoren is toch ook een kwestie van zelfvertrouwen’’, oordeelde Mike Nason. ,,Als spelers een kans gaan missen, begin je de volgende keer te denken. Het gaat in je hoofd zitten. Maar elke speler weet ook dat die vorm wel weer terugkomt. Hopelijk heeft deze 20-0 daar voor gezorgd en kunnen we daar tegen Herentals van profiteren.’’

Tickets

Vrijdagavond om 20:30 is de face-off tussen UNIS Flyers en HYC Herentals. Het duel wordt gespeeld in de 11 Stedenhal in Leeuwarden. Tickets zijn nu online verkrijgbaar.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht