UNIS Flyers pakte in het laatste competitieweekend zes belangrijke punten voor de stand in de BeNe-League. Zoetermeer Panters werd op zaterdagavond met 4-3 verslagen. Een dag later won UNIS Flyers met 3-1 van Bulldogs Liège. Verdediger Pippo Limnell was in beide wedstrijden trefzeker en noteerde de nodige assists. 

Corona had flink huis gehouden in de selectie van UNIS Flyers. Anderhalve week lang had coach Mike Nason maar een select gezelschap tijdens de trainingsuren. Daar kwam ook nog de storm Eunice bij, waardoor spelers niet naar Thialf konden komen voor training. Het was daardoor niet de meest perfecte voorbereiding voor de wedstrijden tegen Zoetermeer Panters en Bulldogs Liège.

‘Trots op ons team’

Pippo Limnell Finocchiaro is blij met beide winstpartijen. ,,Er ontbraken zo’n vijftien spelers afgelopen week. Niet iedereen was daardoor dit weekend 100% fit. Dat was vooral te merken in de wedstrijd tegen Zoetermeer. Dat was een slow game.” De overwinning op Bulldogs Liège stemde Limnell meer tevreden. ,,Dat was een solide wedstrijd. Ik ben erg trots op ons team. We toonden karakter. Dat was erg belangrijk. Dat heeft ons er doorheen geholpen.”

Tegen Zoetermeer Panters was Pippo Limnell bij alle vier goals betrokken: twee goals en twee assists. Ook tegen Bulldogs Liège noteerde de verdediger één goal en één assist. ,,Het voelt altijd goed om een goal te maken of een assist te geven, maar de teamprestatie is wat telt,” vertelt Limnell, die ook alvast vooruit blikt op de bekerfinale van zondag 27 februari tegen Hijs Hokij Den Haag. ,,Ik verwacht een close game en een big battle. Wij gaan daar naartoe om de beker te pakken. We versloegen ze de laatste keer in Den Haag, en dat willen we nu weer doen. Wij zijn extra gemotiveerd om ze te verslaan,” besluit Pippo Limnell.

Tickets voor bekerfinale

Wil jij er ook bij zijn, als UNIS Flyers het zondagmiddag 14.30 uur opneemt tegen Hijs Hokij Den Haag? De wedstrijd wordt gespeeld in De Uithof in Den Haag. Tickets voor de bekerfinale kun je hier bestellen!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht