Komend weekend start voor UNIS Flyers de laatste mogelijkheid om dit seizoen nog een prijs te pakken. Het team van hoofdcoach Mike Nason start dan in de kwartfinale van de play-offs in de BeNe-League. De route is nog lang, en vrijdagavond wacht eerst Zoetermeer Panters in de ijshockeyhal van Thialf. In een best-of-three serie wil UNIS Flyers aan het langste eind trekken om zich zo te plaatsen voor de halve finale van de play-offs.

Terugblik op Devils Nijmegen

Vorig weekend was voor UNIS Flyers een deceptie. In de halve finale van de Final Four, om het Nederlands kampioenschap, verloor het team van hoofdcoach Mike Nason met 2-4 van AHOUD Devils Nijmegen – die afgelopen woensdag de Nederlandse titel pakte. De coach kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd van vorig weekend. ,,Als technische staf zagen we het aankomen na de eerste periode. In de eerste rust zijn we hard geweest voor het team, om ze op scherp te zetten. Maar helaas wisten we het tij niet te keren. We waren vooraf goed voorbereid, we wisten wat er van ons werd verwacht. De eerste tien minuten waren goed. Daarna helaas niet meer,” verzucht Nason.

Deze week werkt het team hard om goed voor de dag te komen in de play-offs voor de BeNe-League. ,,De jongens hebben goed getraind,” vertelt Nason. ,,Daarnaast hebben we veel gesprekken gevoerd om ze inspiratie te geven.”

Vizier op Zoetermeer Panters

Tegen Zoetermeer Panters verwacht Mike Nason dat zijn ploeg een reactie geeft. Er is nog één prijs te halen voor UNIS Flyers, en daar wil men graag voor strijden. ,,De BeNe-League play-offs is de meest uitdagende serie. We kijken er enorm naar uit. Zoetermeer Panters is een goede tegenstander. Ze hebben dit seizoen punten gepakt van Herentals en Geleen. Panters speelt solide ijshockey. Ze hebben een goede goalie en een goede powerplay. We mogen ze niet onderschatten. Panters heeft langer rust gehad dan wij, maar wij zullen er klaar voor zijn.”

Mike Nason weet dat de eerste wedstrijd in een best-of-three serie erg belangrijk is. ,,Die wedstrijd zet de toon. Daarna kun je direct door naar de tweede wedstrijd.” Die volgende wedstrijd is al de volgende dag, op zaterdag. ,,Als je wint, wil je zo snel mogelijk door gaan naar de tweede wedstrijd. Als je verliest, wil je je zo snel mogelijk herstellen,” aldus Nason.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht