Vrijdag komt koploper van de BeNe-league Dolphin Kemphanen op bezoek in Thialf. De Eindhovense ploeg gaat na 5 duels aan de leiding met 3 overwinningen op zak. UNIS Flyers staat na 4 duels op dit moment op de derde plaats in de rangschikking.
 
Sinds dit seizoen staat Eindhoven Kemphanen onder leiding van Larry Suarez. De Amerikaan coachte in het verleden Tilburg Trappers en heeft een aantal teams in Duitsland onder zijn hoede gehad. Het afgelopen seizoen behoorde Eindhoven tot de vier beste teams van Nederland. Deze zomer wist Kemphanen de contracten van een groot deel van de selectie te verlengen en trok het onder andere verdediger Mike Overweg van Amsterdam aan.

UNIS Flyers heeft in de eerste vier wedstrijden 7 punten gehaald. Uit werd er gewonnen van Luik en Amsterdam, terwijl beide thuisduels verloren gingen. Het belooft vrijdag, net zoals de vorige twee thuisduels, opnieuw een spannende wedstrijd te worden tegen een tegenstander die hard werkt en fysiek ijshockey speelt. Met Nick en Mike Verschuren beschikt de ploeg over veel gevaar in de aanval en spelers die gemakkelijk kunnen scoren. Goalie Deniz Mollen zorgt voor rust achterin.

De face-off is vrijdag om 20:00 uur en referee Debby Hengst zal de wedstrijd gaan leiden. Tickets zijn te bestellen online (klik hier)

Na vrijdag maken de internationals van UNIS Flyers zich op voor de oefeninterlands tegen België een week later. De rest van de ploeg blijft trainen in Thialf en prepareert zich voor het volgende duel op 18 november tegen Luik Bulldogs in Thialf.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht