De UNIS Flyers zijn back in town! In het Thialf IJsstadion wordt momenteel druk gewerkt aan de preparaties van de ijsvloer. Woensdagavond om 18:00 zullen de UNIS Flyers de eerste stappen van het seizoen 2018/19 op het ijs zetten. Supporters zijn uiteraard van harte welkom.

Off-ice trainingssessies

De officiële voorbereiding van de UNIS Flyers begint vanavond al. De groep komt dan voor het eerst bij elkaar voor een off-ice trainingssessie, waarin verschillende fysieke testen zullen worden afgenomen op de spelers. Morgen is dit ook het geval. Het is het startsein van een intensieve eerste trainingsweek.

Woensdag voor het eerst op het ijs

Op woensdagavond om 18:00 zullen de UNIS Flyers voor het eerst de schaatsen onder binden voor een lange trainingssessie van twee uren. Voor supporters is dit een mooie kans om een eerste indruk op te kunnen doen van de vernieuwde selectie van coach Mike Nason en zijn nieuwe assistent Jacco Landman. Op donderdag- en vrijdagavond vinden er wederom ijstrainingen plaats. De eerste trainingsweek zal op zaterdagmiddag om 13:00 worden afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Jong Oranje in Tilburg.

Kansen voor talenten

Naast de huidige vastgelegde selectie zullen aan de eerste trainingsweek ook een aantal talenten uit de jeugdopleiding van UNIS Flyers deelnemen. Zij krijgen de kans om te proeven aan het niveau van het eerste team. Ook krijgen zij mogelijk de kans om zich in de selectie te spelen voor de eerste oefenwedstrijd tegen Jong Oranje. Lars den Edel en Niels van der Vossen zijn hierbij afwezig, zij spelen met Team NL op de Thialf Ice Hockey Cup. Tobie Collard, Dennis Sikma en Ernesto Klem zullen het shirt gaan dragen van Jong Oranje. Ook het meespelen van Trevor Hunt, Todd Ratchford en Ronald Wurm is nog onzeker. Zij sluiten later deze week aan bij de selectie.

Voorbereiding: Het programma

Naast de oefenwedstrijd tegen Jong Oranje spelen de UNIS Flyers nog drie oefenwedstrijden voordat de strijd om de Ron Bertelingschaal op zaterdag 22 september los barst. In het weekend van 7 en 8 september vertrekt het team naar Herford in Duitsland om daar deel te nemen aan een vriendschappelijk toernooi met twee clubs uit de Regionalliga West, het vierde niveau. Op 14 september wordt er opnieuw afgereisd naar onze oosterburen. UNIS Flyers neemt het dan op tegen de Dinslaken Kobras, ook uit de Regionalliga West. Het schema ziet er als volgt uit:

Woensdag 29 augustus, 18:00 in Thialf: Eerste ijstraining

Zaterdag 1 september, 13:00 in Tilburg: Nederland U20 – UNIS Flyers

Vrijdag 7 september, 20:30 in Herford (Dui): Herforder EV – UNIS Flyers

Zaterdag 8 september, 20:00 in Herford (Dui): Soester EG – UNIS Flyers

Vrijdag 14 september, 20:00 in Dinslaken (Dui): Dinslaken Kobras – UNIS Flyers

Zaterdag 22 september, 20:00 in Thialf: UNIS Flyers – HIJS Hokij Den Haag (Ron Bertelingschaal)

Vrijdag 5 oktober, 20:30 in Nijmegen: Nijmegen Devils – UNIS Flyers (Start bekercompetitie)

Zondag 7 oktober, 17:00 in Thialf: UNIS Flyers – Amsterdam Tigers (Eerste thuiswedstrijd in de beker)

Deel dit bericht