De ijshockeyers van UNIS Flyers blijven verbazen. Zondagavond werd een opmerkelijke 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) zege geboekt bij Era Renomar HYC Herentals. Het was de tweede winst in de voor UNIS Flyers vrijdag in Thialf gestarte competitie in de BeNe-League. Toen werd Zoetermeer Panters met 5-2 (1-0, 3-1, 1-1) verslagen.

,,Een geweldige start van de BeNe-League’’, noemde Mike Nason, coach van UNIS Flyers, de dubbele winst. ,,We wilden natuurlijk heel graag zes punten halen, maar vooral de zege op Herentals zie ik als bonus. Herentals verliest thuis niet zo vaak hoor.’’

Op bezoek in België

In België leverde UNIS Flyers vooral als team een puike prestatie tegen de ploeg die de Heerenveners vorig seizoen in de finale van de BeNe-League van de titel afhield. Niet alleen werd er voor het eerst dit seizoen met het voorkomen van tegentreffers een shut out behaald, maar ook de offensieve effectiviteit werd geroemd.

Na een doelpuntloze eerste periode, waarin zowel UNIS Flyers-doelman Martijn Oosterwijk als zijn Herentals-collega Kevin van Looveren prima keepten, sloeg UNIS Flyers in de tweede periode toe en stapten met 3-0 van het ijs.

De momenten waarop de Heerenveners de eerste twee goals maakten waren identiek en opvallend. Eerst elimineerden de mannen van Nason een powerplay en scoorden vervolgens binnen 15 seconden. Trevor Petersen en voormalig Herentals-verdediger Trevor Hunt haalden de trekker over.

De eerste werd uiteindelijk de gevierde man. Kort na de 2-0 was de Canadese import ook verantwoordelijk voor de derde Heerenveense goal en hij was tevens de maker van de 4-0.

Trevor Petersen doet goede zaken

,,Hij komt steeds beter tot zijn recht’’, beoordeelde Nason Petersen. ,,Op zich wist ik wel dat Trevor een behoorlijke aanwinst kon worden. Ik had veel goede berichten over hem gehoord van voormalige trainers van hem. Maar het moet altijd klikken in een team. En dat zie je nu wel terug.’’

Ook vrijdag wist Petersen tot scoren te komen. In het, voor UNIS Flyers, openingsduel in de BeNe-League tegen Zoetermeer Panters maakte de Canadees de 2-0. Hij scoorde na ruim vijf minuten in de tweede periode. Dat was meteen het breekpunt in een tot moeizaam duel.

Uiteindelijk werd het toch nog een eenvoudige 5-2 zege. Met daarna de winst in Herentals voldeden de spelers van UNIS Flyers aan de vooraf door hun coach gewenste start van de Belgisch/Nederlandse competitie. ,,Get kickstarted’’, was Nason’s doel voor het weekeinde. ,,They did a great job.’’

Bang voor zelfoverschatting na deze dubbele winst is Nason niet. Vrijdag thuis in Thialf tegen Tilburg Trappers Toekomstteam zullen zijn mannen de punten zeker in eigen huis houden. Zaterdag volgt dan in Luik tegen Bulldogs een nieuwe krachtmeting. Nason: ,,We kijken van wedstrijd naar wedstrijd. Dus eerst Tilburg verslaan.’’

 

Bekijk meer UNIS Flyers video’s

Deel dit bericht