Vorig seizoen won UNIS Flyers de BeNe-League door in de finale Bulldogs Liège te verslaan. Zondagmiddag staan beide teams om 17.30 uur opnieuw tegenover elkaar in Thialf! Op zaterdagavond gaat UNIS Flyers eerst nog op bezoek bij Mechelen Golden Sharks.

Afgelopen weekend speelde UNIS Flyers de eerste wedstrijden van het seizoen. Tegen Herentals won het team van coach Mike Nason (7-2) en een dag later werd nipt verloren in Geleen: 1-0. Desondanks kijkt coach Nason positief terug op beide wedstrijden. ,,Het team heeft aan zelfvertrouwen gewonnen,” vindt hij. ,,We komen elke wedstrijd een stapje dichterbij. Het gaat steeds beter, steeds sneller.” Vooral in de tweede wedstrijd kon Nason zien dat zijn team conditioneel iets tekort kwam. ,,Dat is niet raar, aangezien Eaters veel langer in training is en volgens mij zo’n 7 wedstrijden in de voorbereiding heeft gespeeld. We hebben ook nog een paar keer de paal geraakt, dus de wedstrijd had ook nog anders kunnen lopen.”

Op zaterdag reist UNIS Flyers af naar Mechelen, en speelt om 20.30 uur tegen Golden Sharks. ,,Mechelen is een team met veel jonge getalenteerde spelers. Ze spelen een goede powerplay en hebben een solide defense. Het is voor ons een uitwedstrijd en dat is altijd weer even wennen. We komen ‘s nachts pas rond 03.00 uur thuis, en spelen op zondagmiddag alweer om 17.30 uur. Ik ben benieuwd hoe de spelers daarop reageren,” blikt Nason vooruit.

Zondagmiddag de clash met Bulldogs Liège. ,,Zij zijn the team to beat,” vertelt Nason. ,,Hun selectie is er niet slechter op geworden en veel spelers zijn gebleven en hebben al grote wedstrijden met elkaar gespeeld. Ik ben benieuwd wat we kunnen presteren tegen hen. Het is een goede test voor ons om te zien waar we staan. Zowel mentaal als fysiek is het een interessante ontmoeting.”

Tickets!

Wil jij erbij zijn als UNIS Flyers zondagmiddag de topper speelt tegen Bulldogs Liège? Dat kan! Bestel je tickets alvast online via VanPlan! De wedstrijd begint om 17.30 uur. Kom naar Thialf en moedig UNIS Flyers aan dit ijshockeyseizoen! Scoor alvast in de webshop je favoriete fanartikelen.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht