Voor UNIS Flyers staat er weer een bomvol weekend te wachten. Zaterdagavond ontvangt UNIS Flyers in Thialf UltimAir Hijs Hokij Den Haag (20.30 uur). Op zondag reist het team van Mike Nason af naar België, waar de uitwedstrijd tegen Chiefs Leuven op het programma staat (18.15 uur).

Afgelopen weekend liep UNIS Flyers tegen een verlies aan. Mechelen Golden Sharks won na overtime in Thialf (2-3). ,,Het is een les voor ons,” bekent coach Mike Nason. ,,Het is elke keer moeilijk om te verliezen. Onze mindset was niet goed, waardoor details niet goed werden uitgevoerd. Ik had het idee dat bij Mechelen meer de wil was om te winnen. Dat hebben we geprobeerd om te herstellen, maar het was te laat. We hadden nog wel een aantal kansen, maar wisten niet meer te scoren. De mindset moet de volgende keer anders. Die moet goed zijn. Je moet de simpele stappen goed doen.”

UNIS Flyers heeft de jongste selectie van de BeNe-League. Mike Nason hamert op het ontwikkelingsproces wat zo belangrijk is. ,,Het is onderdeel van het proces dat je ook eens verliest. Dat je merkt dat het niet gemakkelijk is. Soms zeggen ze: snel vergeten en doorgaan. Dat ben ik niet met ze eens. Dit moet je onthouden, zodat je de volgende keer weet hoe je moet reageren.”

Gretig

Deze week staan de spelers weer gretig op het ijs. ,,In de training geven ze veel energie. Soms moet ik ze een beetje afremmen, door slimmer te spelen. Het enthousiasme van de jonge spelers is heel goed,” geeft Nason toe. Dat enthousiasme zal ook komend weekend weer nodig zijn. ,,De wedstrijd tegen Den Haag is altijd een belangrijke. Elke wedstrijd tegen hen is een uitdaging en een close game. Ze zullen sterker zijn dan afgelopen weekend, aangezien een paar spelers terug zijn van een schorsing,” vertelt Nason.

Op zondag stapt UNIS Flyers in de bus naar Leuven. Het is de eerste ontmoeting tussen UNIS Flyers en Chiefs Leuven dit seizoen. ,,Chiefs boekt prima resultaten dit seizoen. Eén duel verloren ze flink (15-3 tegen Den Haag, red.), maar ze dagen iedere tegenstander uit op een goede manier. En maken het niet gemakkelijk. Afgelopen weekend won Eaters Limburg pas in de laatste minuten van Chiefs Leuven. We zijn dus gewaarschuwd,” besluit Nason.

Tickets

Zaterdagavond staat de topper op het programma tussen UNIS Flyers en UltimAir Hijs Hokij Den Haag. Om 20.30 uur is de face-off. Wil jij erbij zijn en moedig jij UNIS Flyers aan? Bestel dan hier alvast je tickets via VanPlan. Dan zien we je zaterdag in Thialf! Tot dan!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht