Vorig weekend speelde UNIS Flyers in Thialf tegen Zoetermeer Panters (9-1 winst). Vanavond staat de uit-wedstrijd op het programma tegen Panters. Om 20.15 uur valt de puck in Zoetermeer.

Het is toch een beetje vreemd. Eén wedstrijd in een weekend. ,,Ja, dat klopt,” beaamt Nason. ,,Maar het is ook fijn om iets meer rust te hebben. Dan kunnen de spelers weer wat opladen. De dagen worden korter en in de komende weken hebben we nog een aantal belangrijke wedstrijden voor de boeg.”

Terugblik

Na de winst op Zoetermeer Panters afgelopen weekend, verloor UNIS Flyers op bezoek bij Bulldogs Liège (3-0). Coach Mike Nason blikt terug op beide wedstrijden ,,Tegen Zoetermeer haalden we na de eerste periode onze voet van het gaspedaal. Dat was niet nodig, maar we hebben een jonge groep en die moet daarin nog verder leren en ontwikkelen. De punten zijn het belangrijkste, en die hebben we,” vertelt Nason.

,,De wedstrijd tegen Bulldogs Liège zie ik als een 1-0 verlies. De tweede en derde goal vielen in de laatste minuut, onder andere een empty-net. Het is geen slecht resultaat, maar ik vind dat we een beter resultaat kunnen behalen op bezoek in Liège”.

Dicht bij elkaar

In de BeNe-League ligt het niveau van de teams dicht bij elkaar. ,,Het is mooi om te zien dat de impact van een verliespartij minder groot is. Iedereen kan van iedereen winnen. Het haalt soms de druk even van een wedstrijd af en je ziet meer verrassingen in resultaten. Ook voor de fans en competitie is dit goed,” vindt Nason.

Vanavond in Zoetermeer dus de wedstrijd tussen Zoetermeer Panters en UNIS Flyers, die ongetwijfeld heel anders gaan verlopen dan de vorig weekend in Thialf, toen UNIS Flyers met 9-1 won.

Volgende week: Chiefs Leuven naar Thialf!

Zaterdag 19 november speelt UNIS Flyers weer in Thialf. Chiefs Leuven komt dan naar Heerenveen. De face-off is om 20.30 uur. Kom je ook? Tickets kun je nu alvast bestellen via VanPlan! Tot volgende week in Thialf!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht