UNIS Flyers kende een succesvol weekend. Op vrijdagavond werd in Mechelen met 11-4 de winst gepakt. Op zaterdagavond won UNIS Flyers in een enerverende wedstrijd met 6-5 van HYC Herentals. Aanvaller Tijs Vreys was in Mechelen met vier goals bijzonder effectief. 

Tegen Herentals scoorde Jasper Nordemann twee keer. Ook Wesley de Bruijn, Lars den Edel, Mike Collard en Tom Speel kwamen op het scoreformulier. De elf goals tegen Mechelen kwamen van de stick van Henri Ruotsalainen (3), Mike Collard, Frankie Pucci, Lennart Vosmer, Jasper Nordemann en Tijs Vreys (4).

De 20-jarige aanvaller, geboren in België en opgegroeid in Canada was in zijn nopjes met de dubbele winst. Tegen Herentals kwam hij niet tot scoren, maar onderstreepte hij het belang van die wedstrijd. ,,It was crazy important,” vertelt hij. ,,Eigenlijk was het een zespunten wedstrijd tussen Herentals en wij, aangezien we zo dicht bij elkaar staan op de ranglijst.”

Opvallend detail is dat hij (en zijn tweelingbroer Lowie Vreys) vorig seizoen nog voor HYC Herentals speelde. ,,Het is leuk om weer tegen ze te spelen. Ik heb daar nog veel vrienden. Dan wil je geen duels op het ijs verliezen,” lacht Tijs na afloop. Een dag eerder scoorde hij nog vier keer. ,,Dat is altijd fijn. Het is lang geleden dat ik vier keer in één wedstrijd scoorde. In de junioren heb ik dat ook eens gedaan.”

Scoren is voor Tijs zijn lust en zijn leven. Toch hikte hij na zijn komst bij UNIS Flyers toch wel tegen de goals aan. Ze vielen niet zo gemakkelijk als dat hij in het afgelopen seizoenen deed. ,,Daar heb ik wel even mee geworsteld inderdaad. Misschien wilde ik dat te graag, en ging ik op zoek naar de goal.”

Zijn ouders waren deze week overgekomen uit Canada om Tijs en Lowie te zien spelen. ,,Dat is geweldig. Het was voor het eerst in twee jaar dat ze mij zagen spelen. Dan wil je natuurlijk ook iets laten zien op het ijs.”

Tijs heeft het naar zijn zin bij UNIS Flyers. ,,Het voelt goed om hier te zijn. Het team heeft het mij gemakkelijk gemaakt om me aan te passen en mij hier thuis te laten voelen. Heerenveen is ook een fijne omgeving om in te wonen. Ik maakte deze week een wandeling met mijn mam. Dan zie je ook hoe mooi de omgeving hier is,” besluit Tijs.

Wedstrijd gemist? Bekijk dan hier de samenvatting van UNIS Flyers – HYC Herentals via FlyersLiveTV!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht