Met twee overwinningen op Snackpoint Eaters Limburg heeft UNIS Flyers zich geplaatst voor de bekerfinale op zondag 22 januari 2023! In een best-of-three serie waren beide wedstrijden spannend tot het einde. Met een 3-2 overwinning op zaterdag in Thialf en een 4-3 overwinning in Geleen op zondag, besliste UNIS Flyers de halve finale serie. 

Grote man in beide wedstrijden was de Fin Roope Nikkilä. In Thialf scoorde hij twee van de drie goals, en in Geleen drie van de vier goals. Zo werd de halve finale dus in twee wedstrijden beslist. Na afloop van de eerste wedstrijd in Thialf was aanvaller Dennis Sikma blij met de eerste slag. ,,Zo’n eerste overwinning in een best-of-three serie is heel belangrijk. We begonnen de wedstrijd niet goed. Het was rommelig en we maakten veel foute beslissingen. In de tweede en derde periode ging dat beter.” UNIS Flyers kwam in die wedstrijd met 0-1 achter, maar pakte via twee goals van Roope Nikkilä en Jasper Nordemann een 3-1 voorsprong. In de slotfase kwam Snackpoint Eaters Limburg nog tot 3-2.

In Geleen verliep de wedstrijd soortgelijk qua scoreverloop. UNIS Flyers kwam eerst nog op voorsprong door Nikkilä, maar keek daarna tegen een 2-1 achterstand aan. Via goals van Jasper Nordemann en opnieuw Nikkilä liep UNIS Flyers uit naar een 4-2 voorsprong. Een halve minuut voor het eindsignaal kwam Eaters nog terug tot 4-3, maar dichterbij kwamen de Limburgers niet. ,,Vandaag speelden we over het algemeen beter dan gisteren. De powerplay was weer heel belangrijk voor ons. En Martijn (Oosterwijk, red.) heeft net als gisteren veel en ook belangrijke saves gemaakt,” vertelde Dennis na afloop.

Dit seizoen ontpopt Dennis Sikma tot een belangrijke pion in de penaltykill. Maar wat is het geheim van een succesvolle penaltykill? ,,Goed in positie staan,” lacht Dennis. ,,Het is ook een stukje ervaring, hoe vaker je het doet, hoe sneller je situaties doorziet. Eigenlijk is het heel simpel: je neemt één optie van de tegenstander weg. En natuurlijk speelt geluk ook een factor.” In de afgelopen seizoenen speelde UNIS Flyers met regelmaat 5 op 3 situaties. Ook tegen Eaters gebeurde dat weer, zowel in Thialf als in Geleen ,,Maar over het algemeen gebeurt dat dit seizoen wat minder vaak,” vertelt Dennis.

Komende weken

In de komende periode speelt UNIS Flyers geen wedstrijden in verband met het WK U20 in Litouwen. Voor dit Nederlands team levert UNIS Flyers zes spelers: Frits Doop, Wesley de Bruijn, Lennart Vosmer, Dave van den Bos, Tom Speel en Mike Collard. Vrijdag 23 december 2022 speelt UNIS Flyers weer de eerste thuiswedstrijd in Thialf! Tegenstander in deze BeNe-League confrontatie is (wederom) Snackpoint Eaters Limburg. Tickets kun je hier alvast bestellen via VanPlan!

Foto: Margo Mulder

 

Deel dit bericht