UNIS Flyers heeft voor komend seizoen Roope Nikkilä aangetrokken. De Finse aanvaller komt over Dunkerque en tekent een contract voor één jaar.

De 31-jarige aanvaller groeide op in Tampere, Finland. In de jeugd kwam hij uit voor Tappara en Ilves. In het seizoen 2010 – 2011 debuteerde hij bij Ilves op het hoogste Finse niveau. De jaren speelde hij zowel bij Ilves als bij Leki in zijn vaderland.

Frankrijk

In 2015 vertrok Nikkilä naar Frankrijk om te spelen op het tweede niveau. In Val Vanoise scoorde hij meer dan 1 punt per wedstrijd. Een seizoen later herhaalde hij dat bij Mulhouse. Vervolgens kwam hij uit voor Strasbourg en wederom Mulhouse, maar ditmaal in de Ligue Magnus (het hoogste Franse niveau). Na een kortstandig avontuur in de Oberliga bij Halle speelde hij nog een aantal wedstrijden bij RoKi in Finland. Het afgelopen jaar kwam Nikkilä 11 wedstrijden in actie bij Dunkerque en wist daarin 5 goals te maken en 3 assists te geven.

Nederland

De Fin kijkt uit naar zijn tijd in Heerenveen. ,,Ik heb al veel contact met Pippo (Limnell, red) en hij vertelt mij goede dingen over de organisatie en de fans. In mijn gesprek met de coach raakte ik overtuigd dat UNIS Flyers een goede volgende stap is mijn carrière,” laat Nikkilä optekenen.

De aanvaller omschrijft zichzelf als een speler die graag aan de puck is en kansen wil creëren. ,, Ik heb de hele zomer hard gewerkt om sterk aan de start te verschijnen. We hebben een team dat mee kan doen om de prijzen en daar heb ik zin. Bovenal kijk ik er naar uit iedereen te ontmoeten in Heerenveen.” Roope Nikkilä komt komend weekend al aan in Heerenveen en traint direct mee met het team.

Deel dit bericht