De inzet van afgelopen weekend was duidelijk: plaatsing voor de bekerfinale. Met vier weken zonder wedstrijden hervatte UNIS Flyers weer de competitie. De eerste wedstrijd was direct een belangrijke. Ten koste van Snackpoint Eaters Limburg (5-1) plaatste UNIS Flyers zich voor de bekerfinale. 

Na de winterbreak van vier weken, waarin veel werd getraind maar geen wedstrijden werden gespeeld, stond er direct iets op het spel voor de ploeg van coach Mike Nason. De halve finale van de bekercompetitie, een best-of-three serie, waarvan de eerste wedstrijd al was gewonnen na penaltyshots. UNIS Flyers pakte met overtuiging de winst en plaatste zich daarmee voor de bekerfinale. De datum van deze finale is nog onbekend, maar de wedstrijd wordt sowieso gespeeld in Den Haag en tegen Ultimair Hijs Hokij.

Assistent captain Jasper Nordemann gaf aan dat het even wennen was, om na vier weken weer te starten. ,,Het was wel even omschakelen,” geeft Nordemann toe. ,,We hebben zo’n lange periode geen wedstrijden gespeeld. Dan moet je er wel weer direct staan. Dat lukte gelukkig heel goed. De eerste shifts waren goed. Daar krijg je vertrouwen van.”

Met de winst op Snackpoint Eaters Limburg plaatst UNIS Flyers zich voor de bekerfinale. ,,Dat wilden we heel graag bereiken. Vorig seizoen was mijn eerste bekerfinale. En nu mogen we weer. Ik heb er zin in,” blikt Nordemann alvast vooruit. ,,We moeten nu deze lijn doorzetten. We hebben niet stilgezeten in de afgelopen weken. We hebben veel aandacht besteed aan het teamproces, maar ook aan individuele ontwikkeling. We zijn nu beter op elkaar in gespeeld. De intensiteit gaat omhoog. We zijn klaar voor de tweede seizoenshelft,” besluit Jasper Nordemann.

Nog een winst op Eaters

Nadat UNIS Flyers zaterdagavond gastheer was in Thialf, trok UNIS Flyers zondagavond naar Geleen, voor een wedstrijd in de BeNe-League tegen Snackpoint Eaters Limburg. Ook daar won UNIS Flyers, dit keer met 5-3. In de eerste periode liep UNIS Flyers uit naar een 0-3 voorsprong, mede dankzij twee shorthanded goals van Riku Pitkänen en Roope Nikkilä. Daarvoor had Aldo van Aalderen UNIS Flyers al op voorsprong gezet. Lennart Vosmer en Dave van den Bos (zijn eerste goal voor UNIS Flyers) maakten de vijf goals compleet.

Komend weekend

Vrijdagavond ontvangt UNIS Flyers in Thialf het Belgische Mechelen Golden Sharks. Wedstrijd start om 20.30 uur. Deze wedstrijd is live te volgen via Flyerslive.tv. Op zondag reist het team van Nason af naar Chiefs Leuven. De face-off van die wedstrijd is om 18.15 uur.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht