Velen hadden UNIS Flyers er niet toe in staat geacht, maar de Heerenveense ijshockeyers slaagden er toch in om als eerste te eindigen in de BeNe-League. Zaterdag werd Ahoud Devisl Nijmegen met 4-1 (0-0, 2-1, 2-0) verslagen en de 5-4 (1-2, 0-1, 3-1, 1-0) overtime-zege van zondag op Era Renomar Hyc Herentals zorgde voor de bovenste plaats in de eindstand van de Belgisch-Nederlandse competitie. Zoetermeer Panters is nu tegenstander in de kwartfinale (best of three) van de play offs.

Zelfs coach Mike Nason van UNIS Flyers stond na zestig minuten ijshockey in Herentals juichend in de bank. ,,We hadden ons de laatste paar week toch een doel gesteld en met het zware programma dat we moesten draaien was dat behoorlijk ambitieus. Als we dat dan toch halen, dan is er uiteraard blijdschap en tevredenheid.’’

Eindzege

Dat zijn ploeg de beste in de reguliere strijd van de BeNe-Leaugue zou worden, was vorige week vrijdag nog meer een wens dan een reëel doel. Er werd immers van Den Haag verloren en met nog duels tegen Tigers Amsterdam, Nijmegen en de tweeluik met Herentals te gaan was ook derde worden nog een mogelijkheid waar rekening mee gehouden moest worden.

Het spel tegen Den Haag had de Heerenveners evenwel dermate veel vertrouwen gegeven, dat er een soort play off-sfeer in het team ontstond, bevestigde Nason. Met uiteindelijk vier zeges tot gevolg.

Vooral de twee overtime-wins tegen Herentals droegen bij een het voor UNIS Flyers perfecte eindresultaat. Werd woensdag in de extra tijd gewonnen nadat Herentals in de slotfase nog een 3-1 achterstand had weggewerkt, zondagavond was het in België precies omgekeerd.

Herentals nam een 3-1 en 4-2 voorsprong en leek eindwinnaar te gaan worden. Tony Demelinne en Adam Bezak beloonden UNIS Flyers met de eerste plek en de overtime door het geloof in eigen kunnen en een goed resultaat om te zetten in twee goals; 4-4. In die extra tijd was het, net als woensdag, Todd Ratchford die UNIS Flyers de zeer verdiende winst bezorgde.

,,Een bonus en zeker goed voor ons zelfvertrouwen’’, vond Mike Nason. Hij zei met spanning uit te kijken naar dinsdagavond. Dan spelen Den Haag en Nijmegen de allerlaatste BeNe-Leaguewedstrijd en maken uit wie Flyers vrijdag in Thialf treft voor de halve finale van het landskampioenschap, de zogenoemde Final Four. ,,Ik zal mijn vrouw lief aankijken en vragen of we nog naar die wedstrijd gaan voor een laatste analyse’’, zei Nason lachend.

Hongerig

Mocht UNIS Flyers die halve finale winnen, dan speelt het woensdag 6 maart – nota bene in Tilburg – de finale tegen de winnaar van Geleen-Den Haag/Nijmegen. ,,Verre van ideaal, want we beginnen twee dagen later al in Thialf de kwartfinale van de play offs tegen Zoetermeer. Met die tegenstander zijn we uiteraard eerst tevreden, maar je weet nooit hoe je eventueel uit een al dan niet gewonnen of verloren finale komt. Maar dat is van latere zorg. Nu even genieten van het halen van thuisvoordeel in alle eventuele play off-rondes en dan de focus op de Final Four. We hebben laten zien er klaar voor en hongerig naar succes te zijn.’’

Tickets

De halve finale in de Final Four wordt vrijdag 1 maart om 20:30 uur in Thialf gespeeld. De tegenstander is nog niet bekend, maar de online kaartverkoop is wel al van start. Wil jij er zeker van zijn dat je er vrijdag bij bent? Bestel dan nu alvast tickets op Van Plan!

Seizoenkaarthouders en Businessclubleden van UNIS Flyers hebben gratis entree aanstaande vrijdag.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht