UNIS Flyers heeft het Nederlands kampioenschap gewonnen! In De Uithof in Den Haag won UNIS Flyers met 2-1 van UltimAir Hijs Hokij. Daarmee voegt UNIS Flyers een prachtig kampioenschap toe aan de prijzenkast. 

In de finale schoot UNIS Flyers uit de startblokken. Binnen één minuut zette Frankie Pucci het team van coach Mike Nason al op voorsprong in Den Haag. Hij benutte een rebound van zijn eigen schot op de Haagse goalie. In de eerste periode kwam Hijs Hokij weer op gelijke hoogte. Raymond van der Schuit zorgde voor de 1-1.

In de tweede periode was er een kwartier oponthoud wegens een kapot glas van de boarding. Daarna ging de wedstrijd door, maar in de tweede periode werd niet meer gescoord. Dat deed UNIS Flyers wel in de derde periode. Zes minuten voor het einde schoot Lowie Vreys schitterend raak op de powerplay, wat uiteindelijk het Nederlands kampioenschap opleverde. Een schitterende teamprestatie!

Aanvaller Brent Janssen was na afloop emotioneel. ,,Hier doe je het voor. Dit raakt je. Het laatste kampioenschap is alweer een tijd terug voor UNIS Flyers. Het is echt onbeschrijflijk. Om dit mee te maken met dit team, met mijn vrienden. Mijn gezin was hier aanwezig, mijn kinderen. Mijn familie. Iedereen die mij in het afgelopen jaar zo heeft gesteund. Dat kwam er allemaal uit na het laatste fluitsignaal,” vertelt Brent.

Brent was bovenal trots op de teamprestatie van UNIS Flyers. ,,Ik doe gewoon mijn ding en zorg voor wat rust in de spelersbank. Het is belangrijk om hard te blijven werken en om het goede voorbeeld te geven aan de andere jongens. Misschien hadden we die extra ervaring vandaag even nodig. Ik weet het niet. Maar het valt heel mooi in elkaar,” besluit Brent.

Playoffs BeNe League

Komend weekend start voor UNIS Flyers de play-offs voor het kampioenschap in de BeNe-League. De top 8 teams uit de ranking beginnen met de kwartfinale. De teams worden aan elkaar gekoppeld volgens het principe: nr 1 tegen nr 8, nr 2 tegen nr 7, nr 3 tegen nr 6 en nr 4 tegen nr 5. De kwartfinale bestaat uit een best-of-three.

Op dit moment is het nog niet bekend tegen wie UNIS Flyers in de kwartfinale speelt. Dinsdagavond speelt HYC Herentals nog tegen Mechelen Golden Sharks voor de reguliere competitie. Die uitslag is van invloed op de ranking voor UNIS Flyers. Na die wedstrijd is bekend hoe de ranking is geworden, en wordt bekend wie de tegenstander van UNIS Flyers wordt in de kwartfinale.

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht