UNIS Flyers bindt komend weekend voor het eerst dit seizoen de strijd aan met de Belgische teams. Zaterdag gaat UNIS Flyers op bezoek in Luik (18.45 uur), zondagmiddag wacht Mechelen in Thialf (17.30 uur). In de afgelopen weken heeft UNIS Flyers wedstrijden gespeeld in de bekercompetitie – die overigens ook deels meetellen in de BeNe-League. 

Vorig weekend won het team van hoofdcoach Mike Nason van Snackpoint Eaters Limburg-Geleen, in de halve finale van de bekercompetitie na penaltyshots. Een belangrijke winst volgens Nason. ,,Het is goed voor het zelfvertrouwen van spelers om die wedstrijd te winnen. Het was geen mooie wedstrijd, maar wel een spannende. Dat we die over de streep trokken was van groot belang.”

Teamprestatie

Dat die wedstrijd werd gewonnen, rekende Nason toe aan de teamprestatie. ,,Marty (Martijn Oosterwijk, red.) stond goed te keepen. Maar we kregen ook de nodige penalty kills om de oren. Daarin stonden we heel goed. Jongens als Dennis Sikma speelden daarin een grote rol door veel pucks te blocken. Ik vond het echt een teamprestatie,” blikt Nason terug.

Luik en Mechelen

Met Luik en Mechelen heeft UNIS Flyers komend weekend twee nieuwe tegenstanders. Vooral Luik is dit seizoen voortvarend gestart. Na zes wedstrijden is de Belgische club nog steeds ongeslagen. ,,Luik begint dit seizoen goed. Zij zijn één van de favorieten in deze competitie. Ze hebben een aantal nieuwe spelers aangetrokken uit Nederland en België, en laten goede prestaties zien. Ik verwacht een aanvallend Luik. We moeten op onze hoede zijn.”

Na een lange busreis terug naar Heerenveen wacht zondagmiddag alweer Mechelen in Thialf. Dat betekent weinig rust voor het team van Nason. ,,Zondag spelen we tegen Mechelen al om 17.30 uur. We hebben dan weinig rust gehad na onze wedstrijd tegen Luik, maar we zullen er in Thialf weer staan.”

Ben jij er zondag bij?

Moedig jij UNIS Flyers zondagmiddag aan in hun strijd tegen Mechelen Golden Sharks? Koop dan hier je tickets! De wedstrijd begint om 17.30 uur in Thialf.

Coronamaatregelen

Alleen in combinatie met jouw coronatoegangsbewijs (in de coronacheck app of geprint via www.coronacheck.nl) en een geldig ID-bewijs is het vanwege geldende maatregelen mogelijk om de (thuis)wedstrijden te bezoeken. Daarnaast blijft het advies om bij klachten thuis te blijven.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht