UNIS Flyers heeft zich geplaatst voor de finale van de playoffs voor het kampioenschap in de BeNe-League. Het team van coach Mike Nason schakelde in de halve finale Hijs Hokij Den Haag uit over twee wedstrijden. In Den Haag werd op vrijdagavond met 3-2 gewonnen. Een dag later in Thialf zegevierde UNIS Flyers met 4-0, en besliste daarmee de best-of-three serie. 

UNIS Flyers gaf Hijs Hokij Den Haag weinig kans op zaterdagavond. In misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, hield goalie Martijn Oosterwijk zijn doel schoon en waren de aanvallers effectief. In de eerste periode zette captain Trevor Hunt zijn ploeg op voorsprong. In de tweede periode breidde Roope Nikkilä de score uit naar 2-0. In de laatste periode zorgden Jasper Nordemann en Lars den Edel binnen een halve minuut voor de derde en vierde treffer van de avond.

Nasmaak

Trevor Hunt keek na afloop dan ook tevreden terug op beide duels met Hijs Hokij Den Haag. ,,Het was geen perfecte wedstrijd, maar het was fijn om in twee wedstrijden deze best-of-three serie te winnen. Het veegt ook de nare nasmaak weg van de verloren finales (Nederlands kampioenschap en Nederlandse bekerfinale, red.) tegen Den Haag. In die finales ging het om één wedstrijd. Nu is het een serie. Dat maakt wel een verschil,” vertelt de Canadese verdediger.

Best bezochte wedstrijd

De groei van het team vindt nog elke week plaats, is Hunt van mening. ,,De jongens vinden steeds beter hun plek op het ijs. De puzzelstukjes vallen telkens beter samen. We hebben dit seizoen flink wat wijzigingen in het team door moeten voeren. Dat was niet gemakkelijk. Andere jongens moeten in dit soort wedstrijden opstaan, en dat zie je vandaag terug,” is Hunt positief over zijn teamgenoten. ,,Maar ook het publiek in Thialf was fantastisch. We hadden vanavond de best bezochte wedstrijd van het seizoen, denk ik. De sfeer was geweldig.”

Nu wacht UNIS Flyers in de finale van de BeNe-League playoffs een Belgische tegenstander. HYC Herentals of Bulldogs Liège wordt de opponent. ,,We moeten klaar zijn voor de finale en gaan hard aan het werk om ons zo goed als mogelijk voor te bereiden,” besluit de captain van UNIS Flyers. Op welke dagen de finale playoffs van de BeNe-League worden gespeeld, is nog niet bekend.

Foto: Margo Mulder

 

Deel dit bericht