UNIS Flyers is het tweede deel van het seizoen prima gestart. Vrijdagavond werd HYC Herentals in Thialf met 3-0 verslagen. Zaterdagavond zegevierde het team van coach Mike Nason met 2-3 (OT) bij Bulldogs Liège. 

De BeNe-League competitie begint eigenlijk weer vanaf nul. De afgelopen competitie – waarin UNIS Flyers één keer thuis en één keer uit tegen elk team speelde, eindigde in een ranking waaruit de halve finale series voor de BeNe-League Cup kwamen. Nu begint de competitie weer opnieuw. UNIS Flyers speelt wederom één keer thuis en één keer uit tegen elk team, waaruit vervolgens de playoffs voor de BeNe League worden bepaald.

Frits Doop wil daar niet te lang bij nadenken. ,,We moeten gewoon door gaan. Het verandert niets aan de wijze waarop wij de wedstrijden benaderen. We moeten onszelf door blijven ontwikkelen. Juist in deze periode is dat heel belangrijk.”

Tegen HYC Herentals hield UNIS Flyers de Belgen van scoren af en won met 3-0. Defensief stond het team zeer sterk. ,,Dat is ook iets waar we veel op trainen: hoe we moeten acteren in het verdedigingsvak. Oefening baart kunst. Aanval is natuurlijk ook belangrijk, maar alles begint bij goed verdedigen en vanuit daar het spel te maken,” vertelt Frits.

Vertrouwen is daarin key, vindt de 20-jarige verdediger. ,,Elke speler moet vertrouwen hebben. We zijn echt een team, en als iedereen dan het vertrouwen heeft dan zie je ook dat acties lukken. Het is belangrijk dat we daarin doorgaan, onze ontwikkeling doorzetten.”

UNIS Flyers gaat in de komende weken wederom een druk programma tegemoet. Met zowel doordeweeks als in het weekend wedstrijden. ,,We moeten rust pakken zodra het kan,” weet Frits. ,,Dat is belangrijk voor het herstel. We moeten deze goede lijn doortrekken, vooral in deze periode met belangrijke wedstrijden en ook de finale van de BeNe-League Cup op woensdag 3 januari 2024,” besluit hij.

De samenvatting van de wedstrijd UNIS Flyers – HYC Herentals is terug te zien via FlyersLive.TV.

Next game

Na de kerstdagen gaat UNIS Flyers alweer snel door naar de volgende wedstrijd. Woensdag 27 december 2023, om 20.30 uur speelt UNIS Flyers in Thialf tegen EC Die Bären Neuwied. Tickets kun je alvast aanschaffen via Ticketpoint! Tot woensdagavond!

Foto: Fanfoto.nl

 

Deel dit bericht