4 februari 2018 staat al een lange tijd omcirkeld in de agenda van UNIS Flyers en zondag is het dan zover: de Bekerfinale. Om 15:00 uur is de face-off tussen UNIS Flyers en Hijs Hokij in Den Haag. In een uitverkocht Uithof strijden beide ploegen om de Nederlandse Beker.

Beide ploegen eindigden fier bovenaan in de poule fase. UNIS Flyers was in de halve finale te sterk voor Eindhoven Kemphanen en Hijs Hokij wist Geleen Eaters te verslaan. Zondag wacht de eindstrijd tussen beide teams die nauwelijks voor elkaar onder doen. “Hijs Hokij staat op dit moment bovenaan en is dus favoriet. We kennen elkaar door en door. De spelers weten tegen wie ze het gaan opnemen”, blikt coach Mike Nason vooruit op de finale.

De zesde versnelling

Het wordt de derde keer dit seizoen dat beide teams het tegen elkaar gaan opnemen. In oktober wist Den Haag vlak voor tijd de winnende 2-3 te maken in Thialf. Begin december kwamen beide ploegen elkaar opnieuw tegen. Na een spannende gelijkopgaande wedstrijd was Den Haag uiteindelijk met 3-1 te sterk. Het wordt een spannende finale verwacht Nason: “We bereiden onze mannen zo goed mogelijk voor. Den Haag heeft een sterk team en speelt zeer hecht, waardoor het een lastige tegenstander is. In onze spelersgroep zijn spelers die voor de vijfde keer op rij in de Bekerfinale staan. We hebben zowel ervaring met winnen als verliezen. Dat is een voordeel. Om deze finale te winnen, komt ook een stuk geluk bij. Ik verwacht bij ons voor het eerst dit seizoen de zesde versnelling te zien.”

Live op NOS

De wedstrijd zal naar alle waarschijnlijk via een livestream worden uitgezonden op ijshockeynederland.nl. De NOS zal veel aandacht besteden aan de Bekerfinale op de televisie. De eerste en tweede periode zullen in een samenvatting worden uitgezonden en de derde periode is rechtstreeks te zien bij Studio Sport op NPO1.

Deel dit bericht